Mielipide

Ilman pelaajakauppoja Jets voi haudata pudotuspelihaaveensa

NHL / Kolumni

Dustin Byfuglien, Jacob Trouba, Tyler Myers ja Tobias Enström. Siinäpä vasta mukiinmenevä puolustuksen kärkinelikko mille tahansa NHL-organisaatiolle. Jetsin takalinjojen piti olla luotettavissa käsissä, kun manitobalaiset lähtivät kauden alla palauttamaan joukkuettaan pudotuspeleihin.

No, toisin on käynyt. Jetsin himoitsema pudotuspelipaikka on vielä kovan työn takana, ja peräpään luottokvartetti on typistynyt duoksi.

Myersin kausi saattoi päättyä jo syksyllä. Jättikokoinen puolustaja ei ole pelannut marraskuun 11. päivän jälkeen, ja hiljattain seura tiedotti Myersin käyneen hoidattamassa alavartalovammaansa leikkauksella.

Perinteisesti hyvin varovaisesti loukkaantumisia kommentoiva päävalmentaja Paul Maurice on virallisesti odottanut Myersia takaisin kokoonpanoon vielä runkosarjan lopulla, toisaalta pahat kielet ovat kuiskutelleet jopa koko uran olevan katkolla.

Myersin ja Enströmin loukkaantumiset luovat väkisinkin synkän varjon Jetsin pudotuspelihaaveiden ylle

Eikä Jetsin epämääräinen tiedotuslinja − joukkue on koko ajan puhunut vain geneerisesti alavartalovammasta ilman tarkennuksia tai lisäyksiä − ainakaan vähennä kuiskuttelua.

Eilen Jets-leiriin satoi lisää jääkylmää vettä, kun selvisi, että myös toinen runkopuolustaja Tobias Enström joutuu sivuun, niin ikään leikkauksella hoidetun alavartalovamman vuoksi.

Vaikka Enströmin poissaolon kestoksi onkin arvioitu vain kolmisen viikkoa, on ajankohta Jetsin kevätsuunnitelmien kannalta mahdollisimman huono.

Jets kilvoittelee vielä, ainakin teoreettisesti, lännen viimeisistä pudotuspelipaikoista. Se on tällä hetkellä konferenssissaan kymmenentenä neljä pistettä viimeistä pudotuspelipaikkaa perässä, tosin joitakin otteluja kovimpia kilpakumppanejaan enemmän pelanneena.

Parisenkymmentä peliä ennen runkosarjan päätöstä kauden jatkuminen pudotuspeleihin on siis vahvalla loppukirillä täysin omissa käsissä. Toisaalta sarjataulukossa myös Jetsin takana on tiivistä. Jets on tällä hetkellä vain kolme pistettä koko liigan kolmanneksi viimeistä sijaa edellä.

Viimevuotinen skenaario, jossa koko loppukauden ainoa jännitysnäytelmä koettiin varaustilaisuuden kärkivuorojen arvonnassa, on näin ollen edelleen Jetsille täysin mahdollinen.

Myersin ja Enströmin loukkaantumiset luovat väkisinkin synkän varjon Jetsin pudotuspelihaaveiden ylle. Jets-puolustus olisi ollut kohtalaisen laadukas, mikäli koko kärkinelikko olisi ollut pelikunnossa, mutta nykyisellään joukkueen takalinjat muistuttavat lähinnä farmiliigan siniviivan luutijoita.

Toki Byfuglien ja etenkin koko kauden perspektiivillä joukkueen paras puolustaja Trouba paikkaavat paljon, mutta valitettavasti muu nelikko on tällä hetkellä luvalla sanoen liian heikko NHL-jäille.

Josh Morrissey, Ben Chiarot, Mark Stuart ja Paul Postma. Voi surkeus.

Cheveldayoffin prosessi uhkaa hyytyä pelkäksi vaaleanpunaiseksi unelmaksi

Morrissey ansaitsee nelikosta synninpäästön, sillä mies on pelannut tasaisen tulokaskauden ja ottanut ansaitusti paikan Jetsin kärkipareista. Ongelma onkin jäljelle jäänyt kolmikko. Jetsin kolmospakkipari on jo alkukaudesta ollut eräs joukkueen akilleenkantapäistä, nyt sitä on loukkaantumisten myötä myös kakkospari.

Kokenut Stuart on ollut jo muutaman kauden ajan joukkueen kiekollisesti epävarmimpia pelaajia eikä tilanne ole tälle kaudelle muuksi muuttunut. Alkukaudesta Stuartia saatettiin istuttaa katsomossakin, mutta Myersin poissaolo pakotti taluttamaan entisen luottomiehen ja nykyisen pujottelukepin takaisin jäälle ja antamaan tasoon nähden liikaa jääaikaa.

Tai sitten peluuttamaan Trouban ja Byfuglienin puhki.

Jetsin kannalta tilanteen tekee entistäkin ongelmallisemmaksi se seikka, ettei organisaatiolla ole kasvamassa vakavasti otettavaa puolustajalupausta Morrisseyn takana. Näin ollen GM Kevin Cheveldayoffille ei jää muita vaihtoehtoja kuin joukkueen takalinjojen vahvistaminen pelaajakaupalla.

Siirtotakaraja siintää jo horisontissa, eivätkä Myers ja Enström ehdi palata jäille ennen takarajan umpeutumista. Jets-johdon on siis toimittava ripeästi, mikäli joukkue aikoo vielä tapella tosissaan paikasta pudotuspeleihin.

Eikä puolustuksen vahvistaminen pidemmällä perspektiivillä tekisi muutoinkaan pahaa, varsinkaan Myersin epäselvän tilanteen vuoksi. Muutoin Cheveldayoffin hehkuttama prosessi kohti varteenotettavaa liigan kärkijoukkuetta uhkaa hyytyä pelkäksi vaaleanpunaiseksi unelmaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös