Mielipide

Ilkka Pikkarainen ei ole TPS:lle korvaamaton

LIIGA / Kolumni
Ilkka Pikkarainen on loppukauden sivussa. Ongelmaa ei kuitenkaan ole, jos ja kun TPS vahvistuu pitkään spekuloidulla keskushyökkääjällä.

TPS:n laitahyökkääjä Ilkka Pikkarainen on loppukauden sivussa Sport-pelissä tulleen alavartalovamman vuoksi. Pikkarainen luisteli jäässä olleeseen railoon, jolloin hänen jalkansa vääntyi ikävästi. Arvio loukkaantumisen pituudesta on 6-9 kuukautta.

Sosiaalisen median ja internetin perusteella lähes yksimielinen ajatus vaikuttaa olevan, että Sonkajärven sonnin vamma on valtava, lähes kestämätön isku TPS:lle, joka on ilmoittautunut hyvissä ajoin kevään mitalitaistoon.

Onko isku kestämätön? Ei todellakaan ole.

Talonmieheksikin tituleeratulla Pikkaraisella on maine tärkeänä pudotuspelipelaajana. Kevään koitteessa roolipelaajat nousevat arvoon arvaamattomaan, mutta vaikka 35-vuotias sonkajärveläinen tällainen onkin, ei mustavalkoisen perheen pidä jäädä yhtä miestä surkuttelemaan.

Pikkarainen taklaa, ärsyttää ja tekee siinä sivussa jokusen pisteen. Silti TPS-agitaattorin hämmentäminen menee joskus jopa siinä määrin yli, että siitä koituu hallaa myös omalle joukkueelle. Viime kevään puolivälieräsarjassa Pikkarainen sai Kärppien peliä sekaisin, mutta samalla Palloseuran pelaaminen muuttui rikkonaisemmaksi.

Loukkaantuminen ei muuta tilannetta miksikään: TPS:n on edelleen hankittava keskushyökkääjä.

Pisteiden valossa Pikkarainen ei ole koskaan ollut käänteentekevä kevään pelaaja. Hänen avunsa ovat ilman muuta härnäämisessä ja fyysisessä pelissä, mutta yhden vastustajan kannalta ilkeän voimalaiturin verran TPS voi tasoitusta antaa.

Palloseuralla on paikata Pikkaraisen jättämä aukko omasta takaa. Loukkaantuminen ei muuta tilannetta miksikään: TPS:n on edelleen hankittava keskushyökkääjä. Jos uusi sentteri on tulossa, se on hankittu joukkueeseen viimeistään 15. tätä kuuta siirtorajan takia.

Keskushyökkääjähankinnalla TPS saisi siirrettyä ykkösketjun keskellä hyvin tuuranneen Jerry Ahtolan takaisin laitaan. Samalla uuden nosteen vireeseensä löytäneen Patrik Virran voi siirtää tarvittaessa keskelle, joten uuden sentterin tullessa TPS:llä on vaihtoehtoja.

Ahtolalla on hyvin paljon samoja ominaisuuksia kuin Pikkaraisella. Hän jaksaa vääntää ja tehdä ahkerasti töitä. Ärsyttämisen ja lyöntilaukauksen suhteen Ahtola häviää Pikkaraiselle, mutta monitoimimies on silti hyvä paikkaaja.

Korvaamattomaksi Pikkarainen muuttuu vasta siinä hypoteettisessa vaiheessa, kun TPS ei ole viimeistään 15. helmikuuta tiedottanut uudesta sentterivahvistuksesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös