Mielipide

Ilja Bryzgalov vastaan Dwayne Roloson

NHL / Kolumni
Läntisen konferenssin finaaleissa iskevät yhteen Anaheim Mighty Ducks ja Edmonton Oilers. Molempien joukkueiden riveistä löytyy tulikuuma maalivahti. Ducksin maalilla kiekkoja pysäyttelee nuori venäläisvahti Ilja Bryzgalov, kun taas Oilers luottaa kokemukseen, vannoen Dwayne Rolosonin nimeen.

Tämän kaksikon pudotuspelitarinat tältä keväältä eroavat melkoisesti. Dwayne Roloson lähti kannujahtiin selkeänä ykkösvahtina. Vastaavasti Anaheimin maalilla vakuuttavasti viime peleissä esiintynyt Ilja Bryzgalov nousi Jean-Sebastien Gigueren takaa avainrooliin. Gigueren lievä loukkaantuminen, ja mahdollisesti siitä johtuneet vaisut otteet pakottivat Anaheimin tekemään muutoksen nokkimisjärjestykseen.

Bryzgalov laitettiin maalille, ja loppu on historiaa, tulevaisuus kirjoitettu tähtiin. Roloson on pelannut koko kevään mainiosti, 12 ottelusta torjuntaprosentiksi on syntynyt vaikuttava 93,0. Tämä prosentti kuitenkin kalpenee Bryzgalovin vastaavan rinnalla, sillä venäläisen torjuntaprosentti on 96,7.

Kaiken rennosti ottava Ilja Bryzgalov...

Ducksin kevään piti olla Jean-Sebastien Gigueren näytöstä, mutta sitä se ei ollut, eikä tule olemaan. Takaa on noussut uusi tähti, joka kantaa nimeä Ilja Bryzgalov. Tämä herra on tehnyt niin Calgaryn, kuin Coloradonkin kannuhaaveet tyhjiksi. Bryzgalov on maalivahti, joka ei turhasta stressaa. Mies vain menee kaukaloon, ja torjuu kaikki kiekot mitkä vain pystyy. Se on tähän asti riittänyt pitkälle, ja miksei riittäisi jatkossakin?

Bryzgalov on Anaheimin toisen kierroksen varaus vuodelta 2000. Maalivahdin ura on täynnä loistokkaita hetkiä Anaheimin ex-farmijoukkue Cincinnatin riveistä. NHL-tasolla Bryzgalov debytoi jo kaudella 2001/2002, pelaten yhden ottelun. Ennen kuluvaa kautta Bryzgalovilla oli vyöllään vain kaksi NHL-ottelua, tämän kauden runkosarjassa niitä kertyi 31, torjuntaprosentilla 91,0.

Melko kokemattomasta maalivahdista on siis NHL-tasolla kyse, mutta otteet ovat niin huikeita tällä hetkellä, että Bryzgaloville voi luvata pitkää ja menestyksekästä uraa maailman kovimmassa liigassa. Mihin asti venäläisen siivet kantavat tänä keväänä, muutaman viikon kuluttua ollaan paljon viisaampia.

... vai kokenut kettu Dwayne Roloson?

Edmonton hankki siirtojen takarajapäivänä kokemusta tolppiensa väliin, kun se kaappasi Minnesotasta Dwayne Rolosonin. Ihan ilmainen mies Roloson ei ollut, sillä Edmonton luopui ensimmäisen kierroksen varauksestaan ensi kesän draftissa. Tämä hinta kuitenkin kannatti pulittaa, sillä Roloson on siivittänyt Oilersin hurjaan lentoon pudotuspeleissä.

Rolosonin ura ei ole ollut sieltä helpoimmasta päästä, vaan mies on kulkenut pitkän ja raskaan taipaleen päästäkseen NHL-tasolla ykkösvahdin rooliin. Nyt hän on sellainen, ja ainakaan tänä keväänä kukaan ei ykkösasemaa uhkaa. Roloson on pysäyttänyt kaksi kovaa joukkuetta, Detroitin ja San Josen. Kevään ehkä kuumimman joukkueen, Anaheim Mighty Ducksin, pysäyttäminen olisi upea sulka Rolosonin hattuun. Kokemus on Rolosonin ase taistossa Bryzgalovia vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle