Mielipide

Hurricanesin viimeistelyongelmat eivät ratkea odottamalla ja toivomalla parasta

NHL / Kolumni
Carolina Hurricanes on NHL:n heikoimpia viimeistelijöitä, vaikka on laukonut neljänneksi eniten. Todennäköisesti lahjakkaat pelaajat saavat räjäytettyä ketsuppipullon auki, mutta Hurricanesin on varauduttava myös pelaajakauppoihin.

Alla neljän ottelun tappioputki, joissa on syntynyt kahdeksan maalia 164 laukauksella.

Carolina Hurricanesin alkukausi on sujunut murheellisesti. Tappioputken aikana on sentään kertynyt kaksi sarjapistettä kahden ottelun venyttyä voittomaalikilpailuun asti.

Hurricanes teki kesällä hyviä hankintoja maalinsuulle ja puolustukseen. Hyökkäykseenkin hankittiin Stanley Cup -kokemusta Justin Williamsin ja Marcus Krügerin muodossa. Suurimmat odotukset kuitenkin kohdistuivat nuorten hyökkääjien jatkuvaan kehittymiseen.

Hurricanesilla on varaa menettää rakennuspalikoitaan, mutta ei sarjapisteitä.

Toistaiseksi Sebastian Aho on maaleitta runsaasta peliajasta ja ahkerasta laukomisesta huolimatta. Victor Rask on päässyt pisteille vain kolmessa pelissä. Teuvo Teräväisen pistetahti on parempi kuin viime kaudella, mutta Raskin tavoin tehoja on syntynyt vain muutamassa ottelussa.

Toisaalta viime kauden Rask aloitti kahdeksan ottelun pisteputkella, mutta hiipui kauden mittaan. Lindholm puolestaan aloitti viime kauden vaisusti, mutta piristyi ja keräsi lopulta uransa ennätystehot.

Hurricanesin kautta on jäljellä vielä 70 ottelua, mutta viimeaikainen suunta on huolestuttava − erityisesti siksi, että joukkue tekee nyt jo asioita oikein. Kiekonhallinnalla mitattuna Hurricanes on NHL:n parhaita joukkueita, ja joukkue on päässyt laukomaan parhaalta sektorilta. Paras pistemies Jeff Skinnerkin on lähes 50 maalin tahdissa.

Toisaalta Hurricanes on NHL:n heikoimpia ylivoimajoukkueita, ja viimeistely on kokonaisuutena aivan liikaa Skinnerin harteilla. Aho ravistaa varmasti apinan harteiltaan, ja muiltakin nuorilta hyökkääjiltä on lupa odottaa kovempia tehoja. Pian Hurricanesin on kuitenkin aktivoiduttava pelaajamarkkinoilla.

Alkukausi on jo todistanut, että pelkkä potentiaali ei riitä.

Mallia voi ottaa Ottawa Senatorsilta ja Nashville Predatorsilta, jotka luopuivat varausoikeuksistaan ja nuorista lupauksistaan, mutta vahvistivat kokoonpanoaan.

Hurricanesilla on varaa menettää rakennuspalikoitaan, mutta ei sarjapisteitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle