Mielipide

Hurricanes palasi suomalaisseuraksi

NHL / Kolumni
Carolina Hurricanesissa on totuttu näkemään suomalaispelaajia isoissa rooleissa. Pari edellistä kautta joukkueen kokoonpanosta puuttui suomalaisväri, mutta alkavalla NHL-kaudella Hurricanesissa pelaa taas mielenkiintoisia suomalaisia.

Sami Kapanen. Tuomo Ruutu. Jussi Jokinen. Joni Pitkänen. Hurricanesissa on nähty kovan luokan suomalaisia. Jokainen edellä mainituista pelasi seurassa monta kautta isossa roolissa, Kapanen oli myös organisaation oma varaus.

Lisäksi Kapanen, Ruutu ja Jokinen ovat pelanneet uransa tehokkaimman kauden nimenomaan Hurricanesissa.

Alkavalla NHL-kaudella Hurricanes tarjoaa paljon mielenkiintoista seurattavaa suomalaisnäkökulmasta

Ruutu on viimeisin Hurricanesissa nähty suomalaispelaaja. Kaudella 2013-14 Ruutu siirtyi kuuden kauden jälkeen New Jersey Devilsiin, joten kaksi kautta Raleigh'ssa on pelattu ilman suomalaisia.

Alkavalla kaudella Hurricanes-leirissä on kuitenkin mukana uusia, mielenkiintoisia suomalaisia, kun nuoret hyökkääjät Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho aloittavat ensimmäiset kautensa hurrikaaninutussa.

Molempiin kohdistuu kovat odotukset ja tulostavoitteet. Harjoituskaudella suomalaiset ovat pelanneet samassa ketjussa sentterinään ruotsalainen Elias Lindholm. Luotettava kahdensuunnan sentteri Lindholm antaa suomalaistaitureille tilaa kiekolliseen peliin.

Ensimmäisen NHL-kautensa aloittava Aho on Hurricanesin oma varaus, toiselta kierrokselta vuonna 2015. Canes-hyökkäyksessä on tilausta Ahon tapaiselle taitavalle ja monipuoliselle pelaajalle. 19-vuotias Aho on nuoresta iästään huolimatta jo suomenmestari ja nuorten maailmanmestari.

22-vuotias Teräväinen taas on jo nuorten maailmanmestari ja Stanley Cup -voittaja. Kesällä 2016 isolla vaihtokaupalla hankittu taitava hyökkääjä sopii täydellisesti Hurricanesin tulevaisuudensuunnitelmiin.

Alkavalla NHL-kaudella Hurricanes tarjoaa paljon mielenkiintoista seurattavaa suomalaisnäkökulmasta, oletettavasti myös vuosiksi eteenpäin.

Ahon ja Teräväisen lisäksi Hurricanesilla kun on myös Aleksi Saarelan pelaajaoikeudet.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös