Mielipide

Huomaamaton tähti − Rantanen noussut Avalanchen kärkipelaajaksi

NHL / Kolumni
21-vuotias Colorado Avalanchessa pelaava Mikko Rantanen on jäänyt vaille ansaitsemaansa huomiota. Nyt on korkea aika nostaa suomalaismies jalustalle ja osoittaa, kuinka hyvin hänen pelinsä todellisuudessa kulkeekaan.

Mikko Rantanen varattiin Colorado Avalanchen organisaatioon vuoden 2015 varaustilaisuuden ensimmäisen kierroksen kymmenentenä pelaajana. Isokokoinen hyökkääjä on pelannut NHL-uransa alkumetreillä niin hyvin kuin ykköskierroksen varauksen voidaan olettaakin. 

Avalanchen menestys on ollut vaihtelevaa kuluneella kaudella ja tällä hetkellä joukkue ei yllä pudotuspeliviivan yläpuolelle. Viime kauteen verrattuna Avalanche on kuitenkin petrannut peliään paljon ja kauden kevätpuolella voitokkaasti pelaamalla saattaa pudotuspelipaikka olla mahdollinen.

Rantasella on vielä upea ura edessään ja hänen peliliikkeitään kannattaa seurata myös tulevaisuudessa.

Avalanchelle Rantanen on ehdottoman tärkeä ykkösketjun oikeassa laidassa. Joukkueen sisäistä pistepörssiä johtavan Nathan MacKinnonin kanssa Rantanen on noussut esiin vaarallisen tehokkaana tutkaparina. Kaksikko onkin joukkueensa kantava voima.

Marraskuun alussa kaupatun Matt Duchenen lähdön myötä Rantanen on saanut viettää enemmän minuutteja jäällä.

Ylivoimavastuuta Rantanen on saanut joukkueestaan eniten, ja tulostakin on sen mukaisesti syntynyt. 21-vuotias hyökkääjä on laukonut ylivoimalla kuusi maalia ja kerännyt kokonaisuudessaan 14 pistettä, joka on suomalaispelaajista eniten. Taakse jää muun muassa ylivoimatehoistaan kehuja saanut Patrik Laine.

Tällä hetkellä Rantanen on kunnioitettavasti suomalaisten pistepörssin toisena tehoin 11+21=32. Aleksander Barkov johtaa niukasti yhdellä syöttöpisteellä. Taakse jää monta kovaa suomalaisnimeä, jotka ovat saaneet osakseen Rantasta enemmän palstatilaa ja hehkutusta.

Taidonnäytteitä Rantaselta päästiin ihastelemaan jo viime kaudella, kun hän loisti joukkueensa surkeasta menestyksestä huolimatta. 75 peliä pelannut Rantanen keräsi tuolloin itselleen tehot 20+18=38 tehden myös eniten maaleja joukkueessaan.

Rantasen peli on noususuunnassa. Tällä kaudella realistiset odotukset ovat 60-70 pisteen välillä olettaen, että notkahduksia pelin kulussa ei pääse tapahtumaan.

Edellisessä ottelussa Arizona Coyotesia vastaan Rantanen oli joukkueensa ainoa maalintekijä. Rantanen on myös seitsemän pelin pisteputkessa, ja joulukuun 12 pelissä saldo on 4+8.

Tällä nuorella pelaajalla on vielä upea ura edessään ja hänen peliliikkeitään kannattaa seurata myös tulevaisuudessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle