TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00
Mielipide

HPK ratkaisi pikaisesti hyökkääjäpulansa

LIIGA / Kolumni
Surkeasti kautensa käynnistäneen Kerhon piina syveni tiistaina. Pallokerhon neljä hyökkääjää loukkaantui Ässät-ottelussa. Rivistöjään HPK paikkasi nopealla tahdilla. Oranssinuttujen hyökkäystä vahvistavat ainakin loukkaantuneiden pelaajien toipumisajan Ville Hämäläinen, Jan-Mikael Juutilainen ja Henri Tuominen.

– Tiistaina minulla ja pelaajakoordinaattorillamme Janne Laukkasella alkoi melkoinen tohina. Tuli kiire paikata harventunutta miehistöämme. Onkin hienoa, että onnistuimme hankkimaan tilalle hyökkääjiä, joilla on liigakokemusta ja into piukassa, Kerhon toimitusjohtaja Risto Korpela kommentoi seuran tiedotustilaisuudessa.

HPK koki tämän viikon tiistaina samanlaisen tilanteen kuin keväällä. Tammikuussa tahkotun Kärpät-ottelun jälkeen joukkueen kolme hyökkääjää (Niko Nieminen, Miikka Männikkö, Arsi Piispanen) joutuivat leikkaukseen. Tiistaina Ässät-pelissä loukkaantuneiden lista oli yhtä pitempi. Siihen lukeutuivat Piispanen, Janne Kolehmainen, Marek Zagrapan ja Jaakko Turtiainen.

– Kärpät-taiston jälkeen ajattelin kolmen miehen loukkaantuessa, että tämä on hurjaa leikkiä, mutta nyt teimme uuden ennätyksen. Saimme neljä miestä sairastuvalle yhdessä matsissa, Korpela sivaltaa sarkastisella äänellään.

Vaikka historia toisti itseään ei Korpela näe, että seuralla olisi ollut mahdollisuutta ottaa kevään koettelemuksestaan oppia. Esimerkiksi isompikokoisemman miehistön rakentamalla.

– Hyvähän se olisi, mikäli meillä olisi laajempi reservi, mutta kysymys on taloudellinen. Meillä on tietty budjetti ja siinä pysymme. Kauteen lähdettäessä tiedostimme jo pelaavamme riskillä, sillä materiaalimme on kapeampi kuin aikaisempina vuosina.

Kerhon päävalmentaja Harri Rindell ymmärtää johdon ratkaisun lähteä kauteen pienellä miehistöllä, vaikka hän itse toivoi seuran kasaavan laajemman reservin.

– Keskustelin keväällä johdon kanssa pitkään, mutta taloudellinen tilanne on se, minkä mukaan etenemme.

Loukkaantumisissa Korpela näkee hyvääkin. Niiden avulla Kerhon nuorille tarjoutuu mahdollisuus suurempaan peliaikaan.

– Junnupuolellamme on tehty laadukasta työtä ja siellä on pelaajia, joita pystyy peluuttamaan. Harjoituksiimmekin on osallistunut lupaavia nuoria. Loukkaantumiset avaavatkin heille mahdollisuuden pelipaikkoihin. Esimerkiksi Teemu Rautiainen saa peliaikaa, mikä varmasti poikii tulevaisuuteen.


Jaakko Turtiainen oli yksi Ässät-pelissä kolhuja kokenut HPK-pelaaja.
Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/

Ässät-pelissä loukkaantuneista HPK-pelaajista Piispanen on poissa kaukaloista kaksi viikkoa. Sentteri palaa kehiin maaottelutauon jälkeen. Turtiainen voi Piispasen tavoin olla poissa peleistä seuraavat kaksi viikkoa. Hyökkääjä voi toipua nopeamminkin. Kolehmaisen sairausloman optimistinen arvio on puolestaan viikko. Zagrapan kävi sen sijaan torstaina kuvauksissa eikä slovakin sairausloman kestolle osattu antaa vielä arviota.

Sairauslomalla olevien pelaajien tilalle HPK värväsi lainasopimuksilla Ville Hämäläisen, Jan-Mikael Juutilaisen ja Henri Tuomisen. Hämäläisen kanssa Kerho solmi maaottelutaukoon asti kestävän sopimuksen. Juutilaisen ja Tuomisen suhteen seura sen sijaan etenee ottelukohtaisesti. Sopimukset Kerho solmi nopeasti hyökkääjien kanssa.

– Pelasin vielä keskiviikkona Oulussa ja pelin jälkeen rupesivat puhelimet soimaan. En ensin oikein edes tiennyt, että Korpela oli linjan toisessa päässä. Vähitellen asiat rupesivat kuitenkin selviämään. Kahtakymmentä vaille kaksitoista lähti juna keskiviikko-iltana Oulusta Hämeenlinnaan ja perillä olin seitsemältä torstai-aamuna. Nyt olen täällä ja koitan viedä joukkuettani ylöspäin, kertoo tilanteestaan alkukautensa Kiekko-Laserin riveissä tahkonnut Juutilainen.

Hämäläinen puolestaan edusti Pallokerhoa viimeksi 2010 vuoden keväällä. Silloin keskushyökkääjä taisteli muiden oranssinuttujen kanssa finaaleissa.

– Tulin kuin kotiini. Täällä on paljon tuttuja ihmisiä ja intoa senkin vuoksi riittää. Toivon, että pysyn terveenä ja onnistun pelaamaan tasollani ja tuomaan oman panokseni joukkueelleni.

On mahdollista, että lainasopimuksilla hankitut hyökkääjät jatkavat kauden loppuun asti Hämeenlinnassa. Korpelan mukaan HPK etsii edelleen myös uusia vahvistuksia joukkueeseensa.

– Seuraamme yhä pelaajamarkkinoita ja olemme tarvittaessa aktiivisiakin loppukautta silmällä pitäen. Laukkanen tekee töitä sen suhteen koko ajan. Koko syksyn olemme puhuneet, että meillä on mahdollisuus hakea uusia miehiä ja hankimme sellaisen, mikäli löytyy sopivanlainen ja joukkuetta eteenpäin vievä kiekkoilija.

» Lähetä palautetta toimitukselle