Mielipide

HPK heinäkuun liukkailla

LIIGA / Kolumni
Helleilmat jatkuvat ympäri Suomen, mutta samaan aikaan monilla paikkakunnilla jäätä nähdään jo muuallakin kuin terassien laseissa. Näin on myös Hämeenlinnassa, jossa HPK:n liigajoukkue on aloittanut jääharjoitusten ensimmäisen viikon. Jää oli liukasta, joillekin liiankin liukasta.

Tiistain aamujäillä paikalla oli lähes koko Pallokerhon liigaryhmä tulevalle kaudelle. Vielä mukana ei ole Vladimir Vujtek, joka saapunee Suomeen ensi viikolla. Leikkauksesta toipuva Jukka Voutilainen ei myöskään pysty vielä vähään aikaan ottamaan osaa normaaleihin harjoitteisiin. Harjoituksissa mukana olivat myös uudet kasvot, jotka nyt on mahdollista nähdä ensimmäistä kertaa HPK:n ritaripaidoissa.

Harjoituksissa nähtiin hieman NHL-väriäkin, sillä mukana olivat myös Tampa Bayn kanssa sopimuksen tehnyt Eero Somervuori sekä Bostonin Hannu Toivonen. Coloradon Riku Hahl oli aiempien kesien tapaan jälleen HPK:n mukana jäillä. Ainakaan vielä Dallas-kaksikkoa Miettinen-Kapanen ei mukana nähty.

Vaikka helle paahtaakin ulkona, niin Hämeenlinnan uuden jääliikuntakeskuksen koneisto oli onnistunut puskemaan hallin molempiin kaukaloihin mainion jään. Harjoitusten jälkeen pelaajat kiittelivätkin jään kuntoa ajankohtaan ja lämpötilaan nähden. Aki Heinolle liukas jää tosin tuotti ongelmia, sillä Heinolla oli vaikeuksia pysyä pystyssä. Lähes jatkuvasti nenällään jäällä olleen Heinon selitys oli tietenkin heikossa kunnossa olleet luistinten kantit.

Alustavia ketjuhahmotelmiakin harjoituksissa nähtiin, kun valmentaja Jukka Jalonen komensi pelaajansa 3 vs. 3 ja 4 vs. 4 pienpeleihin. Toistaiseksi pääpaino on vielä tuntuman saamisessa jääkiekon perussuorituksiin kuten luisteluun, syöttämiseen ja laukomiseen, joten suurempia taktisia kuvioita ei vielä harjoitella. HPK harjoitteli seuraavin ketjuin, pysyviä puolustajapareja oli vielä vaikea hahmottaa.

Laakkonen - Kucharcik - Lappalainen

Louhi - Burström - Virta

Suutarinen - Loikas - Sillanpää

Lahti - Kenig - Yli-Junnila

Vähämäki - Hahl - Somervuori

Yksi harjoitusten mielenkiintoisimmista pelaajista oli ruotsalainen keskushyökkääjä Anders Burström, jolle on suunniteltu suurta roolia ensi kauden Kerhossa. Ruotsalaissentteri vaikuttikin erittäin hyväkuntoiselta. Tosin hämeenlinnalaisen kiekkokansan mielessä ovat vielä tuoreena muistot ruotsalaisheikennys David Printzistä.

Burström ei kuitenkaan ole mikään peliaikaa hakemaan tullut juniori, vaan todellinen kokenut ammattimies. Luleån luottomies viihtyi useamman kauden ajan Elitserienin pistepörssin kärkipäässä, ja takoi 35 pistettä kaudessa takuuvarmasti. Burström, kuten myös todelliset veteraanit Virta ja Vujtek, tuovat HPK:n joukkueeseen kokemusta, jota viime kaudellakin olisi kaivattu hieman liian nuoreen ryhmään.

- Kuten aina, ensimmäinen viikko on vähän raskas. Otetaan rauhallisesti ja jalat maassa. Jäälle on aina hauska päästä kuivaharjoittelun jälkeen, Burström kertoi ensitunnelmiaan päästyään hallin viileydestä takaisin ulos auringonpaisteeseen.

- En ole vielä ehtinyt kavereiden kanssa jäällä olla, mutta ainakin joukkueessa on loistava henki. Vaikuttaisi siltä, että joukkueessa on paljon hyviä pelaajia ja ainakin syötöt osuvat kohdilleen, Anders kertoi pikaisen kokemuksensa HPK:n joukkueesta.

- Olen ehtinyt olla täällä Hämeenlinnassa kuukauden verran ja olen viihtynyt aivan huippuhyvin, Burström kertasi kokemuksiaan uudesta kotikaupungistaan.

Harjoitusten päätteeksi jäällä nähtiin mukana myös hieman junioriväriä, tosin vielä kestää jonkin vuoden ennen kuin kyseinen junnu kolkuttelee HPK:n liigajoukkueen ovea. Tomas Kucharcikin kaunis vaimo oli tuonut pariskunnan alle vuoden ikäisen taaperon seuraamaan harjoituksia, ja jäiden päätteeksi pikkuvesseli pääsi isin sylissä testaamaan miltä se luistelu oikein tuntuu.

HPK:n harjoituksia on mahdollista seurata tällä viikolla joka aamupäivä klo 10 - 11.15 Hämeenlinnan uudessa jääliikuntakeskuksessa. Ensi viikolla joukkue harjoittelee maanantaina ja tiistaina jäällä kahdesti päivässä ja lähtee sen jälkeen Pajulahden urheiluopistolle leireilemään.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös