TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00
Mielipide

Hokin pelaajatodistukset 2009–2010

MESTIS / Kolumni
Kajaanin Hokin kausi päättyi kuluneella kaudella runkosarjaan. On aika tehdä yhteenveto kaudesta pelaaja pelaajalta.

Maalivahtien kohdalla ensimmäisenä tilastossa ovat pelatut ottelut, toisena tulevat voitot sekä tappiot, tämän jälkeen vuorossa ovat päästetyt maalit pelattua tuntia kohden ja viimeisenä torjuntaprosentti.

Kenttäpelaajien tilastoissa on merkittynä pelatut ottelut, tehopisteet ja rangaistusminuutit. Viimeisenä on merkattuna tehotilasto.

Teemu Seppänen

Runkosarja: 37. 20-17, 2,73, 92,44%

Teemu Seppänen jatkoi siitä, mihin edellisellä kaudella jäi. Salamannopea suomussalmelainen torjui hyvällä sykkeellä koko kauden ajan, ja oli niitä harvoja pelaajia, joka sai puhtaat paperit syksyn taaperruksen keskellä.

Oli luotettava maalivahti illasta toiseen. Ehdottomasti Mestiksen kermaa maalivahtirintamalla ja vain pieni koko on pitänyt hänet Mestiksessä. Tulevaisuudessa liigaura kuitenkin edessä?

Antti Rautiola


Runkosarja: 8. 1-4, 5,26, 85,52%

Rautiola joutui vaikeaan paikkaan torjuessaan linnapaidassa pahimpaan tappiosumaan. Isokokoinen äänekoskelaiskasvatti ei kuitenkaan onnistunut työssään kovinkaan kaksisesti ja siitä kertovat myös karut tilastoluvut. Kiekko pomppi jatkuvasti, eikä joukkue luottanut häneen laisinkaan.

Jonne Hattunen

Runkosarja: 30. 2+9=11, 32min, -3

Viime vuosien runkopuolustaja pelasi rikkonaisen kauden. Oli sivussa koko loppukauden, eikä päässyt oikein missään vaiheessa samanlaiseen iskuun kuin edellisenä kautena.

Pelatessaan oli kuitenkin perusvarma pakki, joka toi myös hyvän annoksen fyysisyyttä kajaanilaisten takalinjoille.

Heikki Lukkari

Runkosarja: 12. 0+0=0, 8 min, 0

12 ottelua kauden aikana pelannut Lukkari pelasi kovia minuutteja niissä harvoissa otteluissa, joissa pääsi kentälle. Ei antanut häikäseviä näyttöjä, mutta tehotilasto pysyi netutraaleissa lukemissa.

Matti Hana

Runkosarja: KooKoo: 24. 4+4=8, 24min, 0
Hokki: 18. 3+2=5, 12 min, +1

Kesken kauden Kouvolasta takaisin Kajaaniin palannut Hana pelasi kentis parhaan Mestis-kautensa. Sai vastuuta ylivoimalla ja pääsi nostamaan kätensä pystyyn maalin merkiksi peräti seitsemän kertaa.

Miro Rahkola

Runkosarja: 13. 1+2=3, 10 min, 0

Ässäpuolustaja tuli Kajaaniin tammikuussa ja sai heti yllättävän suuren roolin. Pelasi loppujen lopuksi linnapaitojen takalinjoilla koko loppukauden ja oli yksi onnistujista. Ei höntyillyt omassa päässä ylimääräisiä, mutta oli vielä ottavana osapuolena kulmaväännöissä.

Matt Waddell
Runkosarja: 37. 3+8=11, 60 min, -6

Kiekolliseksi johtohahmoksi kaavalaillun Waddelliin kausi oli nousujohtoinen. Petrasi otteitaan kauden edetessä ja oli jopa Hokin tehokkaimpia pelaajia helmikuussa. Kokonaissuoritus ei kuitenkaan ollut toivotunlainen, sillä ensimmäiset 20 ottelua menivät totutellessa Mestis-kiekkoon.

Antti Savolainen

Runkosarja: 30. 0+2=2, 14 min, -2

Ei olisi ollut pelaavassa kokoonpanossa ilman loukkaantumisia. Operoi loppukaudesta Jarkko Heikkisen pakkiparina pyrkien mahdollisimman riskittömään peruspeliin, jossa onnistui kohtuullisen hyvin.

Tommi Leinonen

Runkosarja: 39. 2+3=5, 30 min, -7

Nousi puolustajien hierarkiassa ja paransi kiekollista osaamistaan kauden mittaan. Otti välillä suuria riskejä alakerrassa, mutta hasardit jäivät muutamiin sattumiin. Leinosessa on edelleen paljon kehityspotentiaalia.

Joni Liljeblad

Runkosarja: 26. 0+3=3, 30min, -10

Pelasi yli puolet otteuista linnapaidassa ja kävi Kärppien liigaporukan mukana satunnaisesti. Tehotilastossa viime kauden +11 vaihtui täksi kaudeksi lukemaan -10, joka painaa kokonaisarvosanassa.

Antti Ylönen

Runkosarja: 12. 0+0=0, 10 min, +1

Pelaako Ylönen vai eikö pelaa? Tätä arvottiin moneen otteeseen. Pienikokoinen oululainen uurasti lopulta kahdentoista ottelun verran Hokin riveissä ja vakuutti peräänantamattomuudellaan, jolla ei pystynyt kuitenkaan korvaamaan kaikkia muita heikkouksiaan.

Jarkko Heikkinen

Runkosarja: 23. 7+19=26, 41 min, 0

Ei pystynyt johtamaan joukkojaan samalla tavalla kuin viime kausilla. Etenkin kiekollisessa pelissä taso laski viime kaudesta roimasti. Keräsi ison tukun määrän pisteitä, joista kuitenkin valtaosa oli kuitenkin kakkossyöttöjä ylivoimalla.

Kimmo Happo

Runkosarja: 32. 5+15=20, 38min, -3

Happo pelasi varsin odotetunlaisen kauden. Tasaista kahden suunnan peliä, jonka lisäksi myös tehoja kertyy varsin mukavasti. Kausi kuitenkin päättyi ikävästi talvella sattuneeseen loukkaantumiseen, joka sinetöi myös lopullisesti miehen uran.

Aleksi Sillanpää

Runkosarja: 31. 1+11=12, 53min, -1

Aleksi Sillanpää liittyi Hokin vahvuuteen kesken kauden. Mies sai ensimmäiset viikot valtavasti vastuuta päävalmentajalta, mutta tulokset jäivät kuitenkin varsin laihoiksi. Miehen suurin panos saatiin jälleen kerran alivoimapelaamisesta sekä aloitusvoitoista.

Niko Saarenpää

Runkosarja: 28. 11+13=24, 14min, -1

Saarenpää pelasi erinomaisen kauden linnapaidassa. Vain harmittava loukkaantuminen marraskuussa hidasti miehen tahtia, mutta siitä huolimatta syntyi uusi piste- ja maaliennätys Mestiksessä.

Oli Hokin tärkeä lenkki ylivoimalla. Rightin puolelta laukovana oli arvokas vahvistus viivamiehenä, josta myös syntyi useita maaleja.

Henri Manninen

Runkosarja: 44. 13+13=26, 57min, +4

Henri Manninen pelasi pirteän kauden. Etenkin syyskaudella hän oli Hokin parhaita miehiä pelistä toiseen, mutta loppukaudesta tahti hieman hyytyi. Kaiken kaikkiaan kuitenkin erinomainen vahvistus kajaanilaisille.

Maalintekovoiman lisäksi toi joukkueeseen hyvää taklausvoimaa.

Joonas Wedman

Runkosarja: 36. 3+5=8, 24min, -9

Wedman ei saanut tälläkään kaudella kovin suuria peliminuutteja. Hyödynsi kuitenkin vähäiset minuutit varsin hyvin, joista osoituksena muutamia loistavia yksilösuorituksia. Isokokoisena ja monipuolisena pelaajana hoitaa hyvin roolin kuin roolin. Suurempaankin vastuuseen olisi kuitenkin rahkeita.

Juha Virtanen

Runkosarja: 45. 7+16=23, 28min, -8

Todellinen työmyyrä, joka kunnostautui alkukaudesta myös pistemiehenä. Aloitti kauden jopa ykkösketjussa, mutta valui hierarkiassa kuukausi kuukaudelta alaspäin. Suoriutui kuitenkin puolustuspään roolista myös loistavasti ja oli tasainen suorittaja koko kauden ajan.

Ville Komulainen

Runkosarja: 42. 11+29=40, 24min, -3

Kuhmosta kotoisin oleva Komulainen oli kauden suurimpia positiivisia yllätyksiä. Osoitti jo edellisellä kaudella, että vastuuta saadessaan on kova pelimies, mutta vasta kuluneella kaudella vastuuta siunaantui tasaisesti koko kauden ajan. Tulos oli sen mukainen ja komeat 40 tehopistettä ovat osoitus onnistuneesta kaudesta.

Pisteiden lisäksi pienikokoinen sentteri oli arvokas pelaaja alivoimalla. Pelasi loistavan kauden kaikin puolin.

Janne Jokila

Runkosarja: 43. 10+18=28, 106min, -17

Jokila osoitti jälleen kerran olevan kiekollisesti todellinen taituri. Suurimmaksi osaksi kiekko pysyi kuitenkin liiankin kauan omassa lavassa, eikä joukkuepelistä ollut tietoakaan. Myös hermokontrolli petti muutaman kerran pahasti.

Pystyy välillä ilmiömäisiin yksilösuorituksiin, jolloin yleisö pääsee haukkomaan henkeään. Kolikon kääntöpuolena on kuitenkin temperamenttinen tuittupää, joka kykenee itseyrittämisellä tuhoamaan joukkuepelin.

Jussi Nättinen

Runkosarja: 39. 6+3=9, 8min, -14

Pelasi kehnon alkukauden, jonka jälkeen löysi kuitenkin pelin juonesta kiinni. Loppukaudesta oli varsin pirteä pelistä toiseen.

Antti Jaatinen

Runkosarja: 27. 15+15=30, 22min, +3

Hokin valovoimaisin pelaaja, jonka tulon jälkeen joukkueen peli sai aivan uusia ulottuvuuksia. Armotonta työmoraalia illasta toiseen, jonka lisäksi mies kirjautti pisteitä illasta toiseen. Erinomainen kausi.

Markus Haverinen

Runkosarja: 30. 5+9=14, 34min, -3

Vahva kaksinkamppailija, joka kärsi vammoista pitkin kautta. Taitoa riitti kuitenkin hyvin molemmissa päissä kenttää.

Jani Kiviniemi

Runkosarja: 25. 2+2=4, 16min, -7

Energinen taklaaja, jolla riitti taistelutahtoa kiitettävästi. Hoiti oman tonttinsa hyvin, mutta ei noussut mitenkään erityisesti kiekollisena pelaajana esiin.

Jouni Kulonen

Runkosarja: 15. 2+2=4, 6min, -9

Kulonen ei päässyt kunnolliseen vauhtiin koko kauden aikana. Jatkuvat loukkaantumiset pitivät miehen sivussa pitkän aikaa, joten myös näytöt jäivät varsin vaisuiksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle