Mielipide

Hobey Baker -voittaja Will Butcher hamuaa jo Calder Trophya

NHL / Kolumni
Amerikkalaispuolustaja Will Butcher voitti viimeisellä yliopistokaudellaan NCAA:n parhaalle pelaajalle jaettavan Hobey Baker Awardin. Butcher on aloittanut NHL-uransa New Jersey Devilsissä niin vakuuttavasti, että parhaalle tulokkaalle jaettavaa Calder Trophya pitää jo spekuloida Butcherin suuntaan.

Kuudessa pelissä yhdeksän syöttöpistettä. Yli puolet tehoista ylivoimalla. Peliaikaan suhteutettuna NHL:n toiseksi tehokkain pelaaja yli kaksi peliä pelanneista.

Tässä muutama poiminta New Jersey Devilsin tulokaspuolustaja Will Butcherin alkukauden otteista.

Butcher on urallaan tottunut voittamaan. Devilsin haaveet Stanley Cupista eivät ole realismia moneen vuoteen, mutta Butcherin Calder Trophy -voitto on.

Devils on joukkueena aloittanut kauden vahvemmin kuin moni olisi uskonut ja on onnistunut maalinteossa koko NHL:ssä neljänneksi tehokkaimmin.

Butcher on saanut minuuttitolkulla vähemmän peliaikaa kuin Devilsin kärkinelikko. Ylivoima-aikaa tulokaspuolustaja on kuitenkin saanut joukkueestaan eniten. Devils on tällä kaudella tehnyt kahdeksan ylivoimamaalia, ja Butcher on kerännyt viisi ylivoimasyöttöä, joten runsas peliaika on perusteltua.

Nuori amerikkalainen on kärjessä sekä Devilsin sisäisessä pistepörssissä että NHL:n tulokaspörssissä. Vahvoja haastajia vuoden tulokkaaksi on kuitenkin runsaasti, kuten seurakaverit Nico Hischier ja Jesper Bratt tai isossa roolissa omissa seuroissaan pelaavat Clayton Keller ja Charlie McAvoy.

Puolustajat voittavat Calder Trophyn selvästi harvemmin kuin hyökkääjät. 2000-luvulla vain kolmesti puolustaja on valittu vuoden tulokkaaksi − Barret Jackman 2003, Tyler Myers 2010 ja Aaron Ekblad 2015.

Butcher on kuitenkin vakuuttanut kylmäpäisillä ratkaisuillaan.

Monella tulokaspuolustajalla ei riitä samalla tavalla itseluottamus, maltti ja taidot. Butcherillakin on vielä kehittymisen varaa kokonaisvaltaisessa pelaamisessaan, vaikka suoriutuminen onkin ollut hyvällä tasolla myös edistyneillä tilastoilla mitattuna.

Nykyisen kaltaisilla otteilla Butcher saa varmasti mahdollisuutensa myös isommassa roolissa. Loikka NCAA:sta NHL:ään ja Devils-puolustuksen kiekolliseksi johtohahmoksi on toistaiseksi sujunut todella vakuuttavasti.

Butcher on urallaan tottunut voittamaan. Devilsin haaveet Stanley Cupista eivät ole realismia moneen vuoteen, mutta Butcherin Calder Trophy -voitto sen sijaan on.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös