Mielipide

Hetkellinen helpotus vastaan iso pettymys

LIIGA / Kolumni
Pelicansin ja Kärppien puolivälieräsarja huipentuu otteluun numero seitsemän, jossa panokset ovat isot. Runkosarjan kakkonen vastaan 3-1-johtoaseman menettänyt joukkue, joiden kohtaamisen lopputulema on hyvin selkeä. Toisen pettymys ja toisen pieni hengähdystauko.

Pelicansin ja Kärppien puolivälieräsarja on tarjonnut loistavaa pudotuspelikamppailua jokaisessa ottelussa. On ollut maali-iloittelua, taklauksia, rähinöitä, on tullut pelikieltoja, on nähty taidokkaita suorituksia ja ennen kaikkea yleisö on ollut täysillä mukana kaikissa väännöissä. On tullut sakkoja tuomarien toiminnan kritisoimisesta, on huudeltu tähtipelaajan noudon puolesta, on kirottu jäätymisiä ja sulamisia ja on ripitetty omia joukkoja. On nähty suuria taisteluita ja on noustu useamman maalin takaa voittoihin.

Lauantain otteluiden tapahtumien myötä sarjan seitsemännen kohtaamisen suosikki on selvä. Sarjassa useampaa ottelua hallinnut Pelicans sai rutistettua itsensä vielä viimeiseen, ratkaisevaan kohtaamiseen Oulusta otetun jatkoerävoiton myötä, vaikka pussinokat olivat jo kahden maalin tappiolla ennen kolmatta erää. Kärppien Johan Backlundin musta hetki avasi väylän kohti selviytymistä ja Kärppien tasoituksesta huolimatta voitto kääntyi lahtelaisille jatkoerässä. Ouluun saapunut fanilauma sai huudella huutojaan hymyissä suin pettyneille kärppäkannattajille. Jälkimmäisten kohdalla osalla usko on jo koetuksella.

Molempien joukkueiden kannalta kausi on jo tässä vaiheessa positiivinen, kun tarkistellaan viime vuosien tapahtumia. Pelicans on noussut viime kevään pohjakosketuksesta, putoamiskarsinnoista SM-liigan kärkijoukkueeksi ja Oulussa Kärpät on palauttanut pelillisen uskottavuuden ja joukkue on selviytynyt viime vuoden flopin jälkeen jälleen puolivälieriin, jossa se on kamppaillut uskollisesti runkosarjan kakkosta vastaan.

Silti puolivälierätappio tarkoittaa epäonnistunutta saalistusreissua pelikaani- tai kärppäeläimelle. Menestymisen nälkä Oulussa ja Lahdessa on tällä hetkellä niin suuri, ettei muuten positiivinen kausi ole ensimmäisenä mielessä seitsemännen ottelun päätöksen jälkeen. Ja nyt puhutaan siitä joukkueesta, joka poistuu hävinneenä Lahden kaukalosta maanantain ottelun jälkeen.


Pelicansin ja Kärppien puolivälieräsarja saa maanantaina päätöksensä Lahdessa.

Eikä voittaneenkaan joukkueen urakka ole jatkossa helppo, sillä välierät alkavat jo keskiviikkona. Täten vammojen paranteluun tai pelillisten asioiden korjaamiseen ei jää aikaa lähes yhtään. Heti on valmistauduttava kohtamaan välierävastustaja, joka on saanut levätä jo useamman päivän ajan. Pelituntumaa on, mutta sillä ei enää ole suurempaa merkitystä. Haaste on kova, vaikka niin Pelicansilla kuin Kärpillä on puolivälieristä selviytyessään hyvät mahdollisuudet mitalipeleissä.

Kummatkin joukkueet ovat kokeneet haasteita pelillisellä puolella, mutta silti molempien joukkueiden peruspaketit ovat hyvässä kunnossa. Maalivahtipelin puolella on arvoituksia, mutta huippuosaamista normaalilla suorittamisella on tarjolla yllin kyllin. Puolustuksien suhteen tekemistä on eri osa-alueisiin verrattuna eniten, mutta hyökkäysosastot ovat molemmilla kunnossa. Kaikki asiat eivät ole vielä timanttisessa kunnossa, vaan kaikessa on vielä kovasti kehitettävää. Sarjan sisällä kummatkin joukkueet ovat kuitenkin pystyneet nousemaan ja menemään eteenpäin vaikeuksien jälkeen.

Ja miksikös Pelicans on game sevenin ennakkosuosikki? Lähes kiimainen kotiyleisö, pelityyliin paremmin sopiva kotikaukalo, kovan paineistuksen kautta tuleva mahdollisuus heti ottelun alussa ja hurja itseluottamus lauantain vierasvoiton myötä. Kärppien etu on kokemuksessa, jota joukkueessa on hurjasti pudotuspeleihin liittyen. Epävarmuustekijöitä on paljon, mutta silti joukkue on kyennyt voittamaan myös Lahdessa. Kaikki on vielä auki, mutta pelin alkuhetket tulevat antamaan isoa suuntaa pelin voittajaan liittyen.

Lopussa toinen hymyilee, hetkellisesti, ja toinen haukkoo happea kaikkensa antaneena rantapallosateen keskellä. Kaikista taklauksista ja haparoinneista huolimatta sarja on ollut erinomainen viihdearvoltaan. Ja kyseinen sarja ei "värittömästi" lopu, se on varma asia.

» Lähetä palautetta toimitukselle