Mielipide

Harjulalla Kärppiä vastaan näytön paikka

LIIGA / Kolumni
Jatkoaika pikahaastatteli Tuomo Harjulan, joka valmistautuu kohtaamaan torstaina kasvattajaseuransa.

- Vastaan tulee kavereita, joiden kanssa on pelannut samoissa joukkueissa viimeiset 15 vuotta. Eiköhän se vähän ylimääräistä virtaa tuo. Kommenttejakin voi lennellä, mutta ne kuuluvat asiaan, Harjula arvelee.

Avauskierroksen Lukko-ottelu oli Ässien kannalta harmittava. Ässät johti toisen erän alussa jo 3-0, mutta vei lopulta tililleen 5-4-jatkoaikavoiton.

- Totta kai tuollaisen johdon menettäminen tympäisee, mutta toisaalta pisteestäkin pitää olla tyytyväinen, Harjula sanoo. Hänen mukaansa kauden ensimmäinen peli jännitti, mutta vain sopivasti.

Ässien peli kaatui tiistaina toisen erän jäähyilyyn. Tämä on osasto, jolla patapaitojen on jatkossa petrattava. Ässät pelaa alivoimaa kohtuullisen kapealla miehityksellä, joten jatkuva jäähykurimus vaikuttaa helposti myös joukkueen fyysiseen iskukykyyn.

- Kyllähän ne jäähyt ehkä vaikutti siten, että lopussa ei luistin enää tahtonut liikkua, myöntää Ässien alivoimaspesialisteihin lukeutuva Harjula.

- Selvää on, ettei otteluita jäähyaitiosta käsin voiteta. Asiasta on eilisen jälkeen keskusteltu joukkueen keskuudessa.

Kärppien heikkoudet puolustuksessa

Harjula saapui keväällä Poriin, koska kehitysmahdollisuudet Kärpissä vaikuttivat mitättömiltä.

- Eipä siellä päin mitään suurempaa intressiä tuntunut olevan ja Ässien yhteydenotto tuli sopivaan ajankohtaan. Onhan minulla kieltämättä huomenna pieni näytön paikka, mutta ihan yhtä lailla niitä on jokaisessa muussakin pelissä, Harjula pohtii.

- Torstaina nähdään varmasti vauhdikas peli ja meidän on Kärppiä vastaan pystyttävä hyvään liikkeeseen. Hyökkäyspää Kärpillä on vahva, mutta kiekollisesti vahvasta puolustuksesta löytyy mielestäni heikkouksia. Niihin meidän on iskettävä.

Siinä kun Kärpät on etukäteisveikkailuissa nostettu yhdeksi liigan ennakkosuosikeista, on Ässien kausi tuomittu enemmän tai vähemmän toivottomaksi. Pelaajiston keskuudessa tämä on pyritty kääntäämään voimavaraksi.

- Kyllähän tuollaiset jutut aina tuo lisää halua näyttää. Selvää on, että meiltä ei löydy huippuyksilöitä ja pelaamisen on tapahduttava joukkueen kautta. Jos pisteitä
halutaan, niin niistä on taisteltava täydet 60 minuuttia. Tiistain kaltaisia nukahduksia ei saa tulla, Harjula tietää. Samaan hengenvetoon laituri kuitenkin huomauttaa, että kolmannen erän nousu tappioasemasta tasatilanteeseen osoitti Ässiltä tiistaina nimenomaan hyvää taisteluhenkeä.

Harjula pelasi Lukkoa vastaan Ässien nelosketjussa Juha Kiilholman ja Joose Lipposen kanssa. Hänen roolinsa on tällä hetkellä jokseenkin rikkova, mutta haluja kiekollisempiinkin tehtäviin löytyy.

- Kehittymään minä tänne tulin ja totta kai pelaaminen kiekollisessa roolissa kiinnostaa. Työtä tekemällä se toivottavasti myös mahdollistuu, Harjula sanoo. Torstaina hän pelaa keskiviikon tietojen perusteella yhdessä Pasi Tuomisen ja Timo Hakasen kanssa. Tilanne saattaa kuitenkin vielä muuttua, ennen kuin kiekko putoaa Isomäen jäähän.

- Torstaina nähdään ihan varmasti kovaa taisteleva Ässät. Toivottavasti paikalle saapuu paljon yleisöä ja me saamme sen tuen taaksemme. Tuolloin Kärpät on varmasti vaikeuksissa, Harjula povaa.

Jatkoajan otteluennakko on luettavissa täältä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös