Mielipide

Hankkiko Capitals kokoa väärälle maalinedustalle?

NHL / Kolumni
Puolustukseensa syvyyttä tarvitseva Washington Capitals lähestyy siirtotakarajan loppua aktiivisena. Tiistain kaksi kauppaa toivat pelimerkkejä väärälle maalille, mutta auttavat silti joukkuetta.

Pitkään tasapainoisten puolustavien puolustajien puutteesta kärsinyt Washington Capitals mylläsi toimitusjohtaja George McPheen johdolla siirtotakarajan kynnyksellä aktiivisena.

Ensin seuraan siirtyi Anaheim Ducksin vankka hyökkääjä Dustin Penner vaihdossa neljännen kierroksen varausoikeuteen. Sitten Capitals siirsi ongelmalaituri Martin Eratin Coyotesiin yhdessä farmilaituri John Mitchellin kanssa vaihdossa puolustaja Rostislav Kleslaan, hyökkääjälupaus Chris Browniin sekä neljännen kierroksen varausoikeuteen kesälle 2015.

Siirrot eivät poista Capitalsin kaikkia ongelmia, mutta parantavat joukkuetta kokonaisuutena.

Eratin ongelma ei ollut laiturin kyky pelata. Kauppa vuosi sitten takarajalla oli vain alun perin kestämätön yhtälö, eikä huippulupaus Filip Forsbergin menettäminen ollut selitettävissä muuten kuin epätoivoisena yrityksenä tehdä jotain piristävää viime kevään joukkueeseen.

Lopulta Erat ei sopinut päävalmentaja Adam Oatesin pelaajapalettiin oikein lainkaan, ja tuloksena oli useita penkityksiä. Nyt kyseinen ongelma on poissa, ja tilalla on sopivampia pelaajia.

Penner on pistetilastojaan ja mainettaan parempi pelaaja. Ajoittain laiskaksi haukuttu ja valmentajien suosiosta pudonnut laituri on positiivisemmassa valossa tärkeä palanen, joka täydentää ketjukavereitaan mainiosti.

Penner pärjää sekä maalinedustalla että kauempana siitä. Pennerin laukaisumäärät ovat pysyneet erittäin korkeina aina, kun hänelle on annettu peliminuutteja. Tämä on tärkeä asia Capitalsille, joka on tuskaillut kiekonhallintansa kanssa.

Pelinrakentamisen ongelmia laituri ei yksin poista, mutta kiekon pitämisessä hyökkäyspäässä kookas Penner auttaa varmasti. Luvassa on pidempiä vaihtoja hyökkäysalueella ja lisää aloituksia sinne.

Capitalsissa rooli löytyy hyvin todennäköisesti ykkösketjun laidalta.

Toisen pelaajakaupan tärkeimmäksi palaseksi voi nousta toinen kookas laituri, Brown.

Ensimmäisenä ja tärkeimpänä Eratin siirto Coyotesiin poistaa painetta Capitalsin palkkakatosta. 4,5 miljoonan sopimus vaihtuu käytännössä Pennerin kahteen miljoonaan. Kleslan kesällä päättyvä sopimus on lähes kolmen miljoonan arvoinen, mutta puolustaja jatkaa toistaiseksi pelejään AHL:n puolella.

Ykköskierroksen varauksen statuksesta huolimatta Kleslan varaan ei voida laskea mitään Capitalsin puolella. Puolustava puolustaja saatetaan vielä nähdä kevään aikana ylhäällä, mutta lähtökohtaisesti kyseessä on Eratin sopimuksen dumppaaminen.

Kauppa ei ole kuitenkaan täysin yksipuolinen. Fyysinen Brown teki viime kaudella AHL-tulokkaana 29 maalia, joten kookas laituri tuo mukavasti syvyyttä organisaation laituriosastolle.

Vieläkö Capitals hankkii joukkueen kaipaaman puolustajan myös NHL-puolelle? Tilaa joukkueessa ja sen palkkakatossa on tällä hetkellä riippuen Mihail Grabovskin kunnosta.

Tarvetta sinne on runsaasti. Se ei kuitenkaan estä parantamasta joukkuetta Pennerin ja Brownin kaltaisilla pelaajilla, kuten McPhee nyt teki. Omalta osaltaan nämä hankinnat ovat parannusta nykytilanteeseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös