Mielipide

Haastattelussa Anatoli Bogdanov

MAAJOUKKUE / Kolumni
Jatkoaika sai erikoishaastattelun TuTon ja Ukrainan päävalmentaja Anatoli Bogdanovilta. "Tolja" kommentoi Ukrainan peliä, sekä pohti tulevaisuuden näkymiään valmentajana.

JA: Miten kommentoisitte illan ottelua Venäjä-Ukraina?

AB: "Me johdimme kahdelle kahdelle ja pelasimme hyvin. Itseasiassa peli oli kontrollissa, kunnes teimme kaksi isoa virhettä ja tuloksena oli tasapeli. Joka tapauksessa tämä on historiallinen päivä Ukrainan kiekolle, ensimmäisen
kerran saimme pisteen Venäjältä. Loppujenlopuksi pelasimme kurinalaista peliä ja olen erittäin tyytyväinen, koska pelasimme hyvin alusta loppuun saakka. Maalivahtimme Simchuk oli tänään fantastinen. Suurkiitos koko
joukkueelle."

JA: Oletteko olleet tyytyväinen joukkueen esityksiin koko turnauksessa?

AB: "Itseasiassa kyllä. Slovakiaa vastaan olisimme voineet myös saada pisteen. Tilanne jatkosarjassa olisi toinen jos otettaisiin piste pois Slovakialta ja me saisimme yhden lisää. Meillä on kuitenkin pienet mahdollisuudet ja huomenna taistelemme Ruotsia vastaan loppuun asti. Toivo kuolee viimeisenä."

JA: Aiotteko vielä kauan jatkaa Ukrainan päävalmentajana?

AB: "Niin kauan kuin jaksan."

JA: Niin kauan, että poikanne Anatoli jr. pelaa Ukrainan maajoukkueessa?

AB: "Voi olla. Poika on pelannut alle 18-vuotiaiden maajoukkeessa ja saa pelata vielä ensi kaudellakin, koska on syntynyt vuonna 1985. Katsotaan riittääkö pojassa taitoa, halua ja sisua sekä isässä terveyttä."

JA: Sen verran TuTo:n asioista, että aiotteko vielä kauan jatkaa TuTo:n valmentajana?

AB: "Jos nyt äkkiä lasken olen ollut Turussa kuusi vuotta ja seitsemäs kausi alkaa. Turku on hyvä kaupunki. Valmentajalla on kuitenkin aina kiire ja yritän tehdä aina parhaani, niin ammattilaisesti kuin mahdollista ja yritän tehdä töitä organisaation hyväksi. Ja myös suomalaisen kiekkoilun hyväksi. Muutama pelaaja, kuten Timo Pärssinen on aloittanut miesten pelit minun joukkueessa ja pelaa nyt Suomen maajoukkueessa. Olli Jokinen oli 15-vuotias kun pelasi Kalpassa sillon kun valmensin Kuopiossa. Jääkiekko on kansainvälinen laji, mutta piirit ovat pienet. Jokainen joutuu tekemään aina parhaansa."

JA: Vieläkö kiinnostaisi valmentaa esimerkiksi SM-Liigassa?

AB: "No täytyy katsoa, mutta asiaa täytyy harkita. Sain kutsun myös Venäjän Superliigaan, mutta päätimme perheen kanssa jäädä Turkuun."

Jatkoaika kiittää haastattelusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle