Mielipide

Hämmentävää, mutta totta: huippunimekäs Tappara todella tarvitsee uutta tähtihyökkääjää

LIIGA / Kolumni
Tapparan tähtisikermä sai yhden hohtavan sakaran lisää, kun joukkue hankki Sportin kultakypärän Markus Nenosen loppukaudeksi. Tehojen lisäksi Nenosen voi odottaa olevan piristysruiske, joka herättää hallitsevan mestarin koomasta.

Tapparalla on riveissään muun muassa Liigan paras maalintekijä kuuden vuoden takaa − Tomas Zaborsky − ja Liigan pistepörssin voittaja kahden kauden takaa, Kristian Kuusela. Tämä ei kuitenkaan hallitsevalle mestarille riittänyt, sillä joukkue hankki loppukauden sopimuksella liigajumbo Sportin parhaan pistemiehen Markus Nenosen.

Erinomaisesta rannelaukauksestaan tunnettu Nenonen on vahvistus mille tahansa liigaseuralle. 25-vuotiaan hyökkääjän kehityskäyrä on vahvasti nousussa. Henkilökohtainen piste-ennätys on mennyt tällä kaudella rikki, myös maalitahti on uran parasta.

Lähtökohtaisesti Tapparan ei pitäisi tarvita lisävahvistuksia ainakaan laitahyökkääjäosastolle, sillä ylitarjontaa on siinä määrin, että esimerkiksi viime kaudella maali- ja piste-ennätyksensä tehnyt Teemu Nurmi on jäänyt usein kokoonpanon ulkopuolelle.

Nenosen hankinnalla on iso merkitys myös joukkueen henkiseen tilanteeseen.

Tappara perusteli kotisivuillaan hankintaa loukkaantumisilla ja edessä olevilla olympialaisilla, mutta tosiasia on, että joukkue tarvitsee pelillistä vahvistusta.

Tämän vuoden puolella pelattujen 14 pelin osalta Tappara on Liigan kuntopuntarissa vasta yhdeksänneksi paras. Maaleja joukkue on tehnyt viidenneksi vähiten. Tamperelaisryhmän kannalta onni on, että myös sarjataulukon kakkospaikalla olevalle TPS:lle on osunut yhtä heikko jakso.

Viimeistelytaidon lisäksi Nenosen hankinnalla on iso merkitys myös joukkueen henkiseen tilanteeseen.

Syyskaudella Tapparan peli piristyi nopeasti Sebastian Revon palattua Florida Panthersista Tampereelle. Syyskuun kymmenestä pelistä hallitseva mestari voitti vain viisi, mutta Revon hankinnan jälkeen joukkue venyi 13 pelin tappiottomaan putkeen ja kymmenen pelin voittoputkeen.

Repo itse pelasi seitsemän ensimmäistä peliään maaleitta, joten välitöntä vaikutusta nuorella hyökkääjällä ei Tapparan peliin ollut.

Nenonen on Sportin rämpimisestä huolimatta onnistunut iskemään 17 maalia. Tapparan paras maalintekijä, loukkaantuneena oleva Jere Karjalainen on viimeistellyt 15 kertaa.

Paperilla asetelma hellii molempia osapuolia. Tappara tarvitsee viimeistelytaitoa, ja Nenosella on rahkeita vielä nähtyä parempaan peliin.

Sairastuvan tyhjennyttyä ja olympialaisten päätyttyä kirvesrintojen kokoonpanossa on taas ylitarjontaa, mutta se on sen ajan murhe. Tapparan kannalta kriittisintä on saada kurssi käännettyä, ja siihen Nenonen voi olla ratkaiseva tekijä.

Jos ja kun Tappara saa pelinsä kuosiin, tällä materiaalilla vain taivas − tai ensin Suomen mestaruus − on rajana.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös