Mielipide

Getzlaf pyyhkii lattiaa McDavidin Oilersilla

NHL / Kolumni
Anaheim Ducks on noussut tasoihin Edmonton Oilersia vastaan hävittyään kaksi ensimmäistä ottelua. Ducksin ratkaisija on ollut ykkössentteri Ryan Getzlaf.

Oilers yllätti Ducksin nappaamalla kaksi vierasvoittoa. Kotiotteluissaan kanadalaisjoukkue kuitenkin jäi Ducksin ja erityisesti Ryan Getzlafin jalkoihin.

Neljännessä ja ottelusarjan tasoittaneessa pelissä Getzlaf keräsi tehot 2+2 ollen mukana kaikissa Ducksin osumissa.

Kokenut ykkössentteri on ottelusarjassa jäänyt pisteittä vain yhdessä pelissä. Getzlafin pistesaldo neljän pelin jälkeen on 4+4.

Getzlaf on myös Ducksin monivuotinen kapteeni ja NHL:n sentterieliittiä. Oilersin tähtipelaaja Connor McDavid on myös joukkueensa kapteeni.

Runkosarjan pistepörssin voittaja ei kuitenkaan pudotuspeleissä ole pystynyt samantasoiseen tehoiluun aktiivisesta pelistä huolimatta.

Toistaiseksi Getzlaf on vienyt ykkössenttereiden taiston ylivoimaisesti ja on johdattamassa myös joukkueensa seuraavalle pudotuspelikierrokselle.

Erinomaisen alun jälkeen Oilers on menettänyt etulyöntiasemansa Ducksille, joka palaa kahden tärkeän vierasvoiton jälkeen kotihalliinsa. Tulikuumat kärkihyökkääjät Getzlafin johdolla ovat Ducksille ylivertainen ase Oilersiin verrattuna. 

Oilersin onkin löydettävä konstit sekä Getzlafin pysäyttämiseen että McDavidin palauttamiseen parhaalle suoritustasolleen.

» Lähetä palautetta toimitukselle