JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30
Mielipide

Galna Dagar joensuulaisittain

MESTIS / Kolumni
Tiistai 23. maaliskuuta kello 20.46, Mehtimäen jäähalli. Kolmannen ja ratkaisevan finaaliottelun juuri nimiinsä vienyt Jokipojat nappasi nykyisen Mestis-taipaleensa ensimmäisen mestaruuden täpötäyden pyhättönsä edessä. Kaikki, mitä tämän jälkeen tapahtui, aiheutti ennennäkemättömän suuren mediahuomion joukkuetta kohtaan.

Jo pelkkä mestaruus ja pääsy Ilvestä vastaan liigakarsintoihin oli saanut suurissa määrin palstamillejä monen aviisin urheilusivuilta. Monelle pelaajalle ja seuran taustahenkilölle mestaruus oli useiden vuosien ansiokkaan työn himoittu lopputulos.

Mestaruusillan jälkeisenä keskiviikkoaamuna otsikoihin nousi eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen konkurssihakemus Jokipoikia kohtaan 5755 euron arvoisen summan takia. Konkurssihakemusta väritti vielä se, että seuran eri johtohenkilöiden lausunnot erosivat toisistaan. Joensuulaisseuran talousongelmat olivat varmasti kaikkien tiedossa, mutta konkurssihakemus oli monelle yllätys.

Torstaina päivällä sanomalehti Karjalaisen toimitus otti yhteyttä päävalmentaja Jarno Pikkaraiseen kyselläkseen konkurssihakemuksesta. "Kohuluotsiksikin" median taholta nimetty Pikkarainen kutsui ystävälliseen sävyyn paikallislehden edustajat keskustelemaan asiasta kasvotusten joensuulaiseen ravintolaan.

Ravintolassa Pikkaraisen asenne olikin muuttunut, ja mies oli käydä toimittajan ja kuvaajan kimppuun. Mitään tönimistä vakavampaa käsiksikäymistä välikohtaus ei kuitenkaan sisältänyt. Seuraavana aamuna päävalmentaja pyysi tapausta julkisesti anteeksi. "Pike" myönsi myös, että alkoholilla oli vaikutusta asiaan. Valmentaja kertoi lisäksi jättävänsä joukkueen kauden jälkeen.

Lauantaina Jokipojat tiedotti, että se oli päässyt yhteisymmärrykseen eläkevakuutisyhtiö Ilmarisen kanssa, ja että Ilmarinen vetäisi konkurssihakemuksen takaisin. Kolumnin kirjoitushetkellä kilpailijajoukkue Jukurit oli juuri tiedottanut Pikkaraisen pestaamisesta kahdeksi seuraavaksi kaudeksi Mikkeliin.

Kaikki tämä sattui huonoimpaan mahdolliseen ajankohtaan. Ensinnäkin, mestaruusjuhlat saivat huonon maun konkurssiuhan takia. Toisekseen, keskittyminen kauden tärkeimpiin kohtaamisiin lienee saanut uuden vivahteen, kun pelaajille kantautui tieto siitä, että valmentaja vaihtuu.

Jokipoikien nuorelle joukkueelle tämänkaltaiset koettelemukset voivat olla henkisesti kaivertelevia. Se, vaikuttavatko taustaorganisaation vastoinkäymiset peliesitykseen ja pelaajiin, nähdään aikaisintaan tiistaina Hakametsässä. Äärimmäisessä tapauksessa ne voivat kääntyä voimavaraksi joensuulaisille.

» Lähetä palautetta toimitukselle