Mielipide

Fyysinen Varakas viihtyy pudotuspeleissä

LIIGA / Kolumni
KalPan puolustuksen fyysisin pelaaja Ville Varakas viihtyy hyvin pudotuspeleissä. Kotitappio HPK:lle veti puolustajan mielen apeaksi.

- Pettyneet fiilikset. Meillä oli kaikki mahdollisuudet voittaa tämä ottelu, mietti pettynyt Ville Varakas ottelun jälkeen.

KalPa aloitti ottelun hyvin ja siirtyi johtoon, mutta sitten tapahtui jotain. Kotijoukkueen peli meni lukkoon ja HPK pääsi mukaan peliin. Kotijoukkue ei pystynyt käyttämään runsasta ylivoima-aikaansa hyväksi ja lopulta vieraat ratkaisivat ottelun alivoimalla.

- Meille tarjottiin todella paljon ylivoimaa, mutta tänään ei vaan saatu maaleja paikoista. En tiedä meni pieleen. Vastustaja iski tehokkaasti omista paikoistaan.

Varakas urakoi paljon erikoistilanteissa ja tasakentällisin ja luottopuolustaja urakoi illanaikana yli 20 minuuttia jäällä. Edellisestä ottelusta ei ollut takana vuorokauttakaan, mutta puolustajan otteissa ei näkynyt väsymyksen häivää.

- Ihan hyvin jaksoi. Enemmän mentaalipuolesta kiinni, jos tällä hetkellä muka olisi väsymistä.

Uransa ensimmäisiä SM-liigan pudotuspelejä pelaava puolustaja on tyytyväinen pelitapaan ja tuomareihin. Kaksinkamppailut ja fyysisempi peli on luotu railakasotteiselle Varakkaalle.

- Pudotuspeliotteluissa on enemmän kaksinkamppailuja. Pelaajat menevät tilanteisiin aivan eritavalla. Kivaa ja siistiä peliä oli tänään ja tuomarit antoivat hyvin pelata fyysistä peliä.

Varakas osaa kuumentaa kovilla taklauksilla ja kovalla pelillään vastustajan pelaajia. Tällä kertaa HPK:n Jussi Makkosen johtama kenttä sai monesti tuntea Varakkaan kovuuden. Suurempaa erikoistarkkailua HPK:n tehonyrkille ei ole KalPan leirissä tehty.

- Makkosen kentässä on hyviä johtavia pelaajia. Aina vastustajan ykköskenttä pelaa ylimääräisiä vaihtoja, mutta ei siinä mitään kummempaa.

Pudotuspeleissä ottelutahti on kova. Kahden peräkkäisen pelipäivän jälkeen pelaajat kaipaavat hieman huilia, jotta seuraavassa taistelussa soturit ovat jälleen täydessä iskussa.

- Lepäillään sunnuntai. Maanantaina ovat sitten harjoitukset ja tiistaina ottelusarja jatkuu, tiivisti Varakas seuraavien päivien ohjelman.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös