JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30
Mielipide

Elmeri Kaksosen taakka keveni

LIIGA / Kolumni
SaiPan vaikean alkukauden pelaajistosta on vaikea nostaa yksittäisiä tasonnostajia. Ehkä sellaiseksi voi nimittää pitkän maalittoman putkensa päättäneen Elmeri Kaksosen, joka omien sanojensa mukaan hakee kuitenkin vielä tasaisuutta otteisiinsa.

Sarjassa sijalla 13 ja kerättyjen liigapisteiden määrä vaatimaton 21. Siinä kovin odotuksin kauteen lähteneen SaiPan saavutukset ensimmäiseltä liiganeljännekseltä. Alkukausi ei Lappeenrannassa tyydytä ketään ja joukkueelle jää loppukauteen runsaasti parannettavaa.

Ennen kauden alkua Jatkoajan ”Nimi mieleen” –juttusarjassa esiin nostettu Elmeri Kaksonen on ollut niitä harvoja, joka on pitänyt tasonsa illasta toiseen.

Kaksonen itse lanseerasi ennen kautta tavoitteekseen raivata vakituinen pelipaikka joukkueesta ja vastuuta on tullut joukkueen kolmosketjussa. Esitykset ovat olleet nousujohteisia, mutta pelit tovi ennen taukoa päätti aivotärähdys. Kaksonen ei ole täysin tyytyväinen alkukauteensa.

– Oma peli on kulkenut vaihtelevasti ja tasaisuutta haetaan vielä tekemiseen. Alkukauteen on mahtunut ylä- ja alamäkiä. Viisi peliä ennen taukoa meni huilatessa tärskyn takia. Toivottavasti mies on iskussa heti tauolta tultaessa.


Gorilla putosi Kaksosen harteilta.

Viime kaudella kokonaan maaleitta jäänyt Kaksonen onnistui odotusten mukaisesti myös maalinteossa. Kauden ensimmäinen ja vielä ainoa osuma syntyi kotiottelussa Tapparaa vastaan komeiden harhautusten päätteeksi.

– Aika kauan se King Kong tuli vielä matkassa mukana ja alkoihan se taakka olemaan jo aika iso selässä. Fiilikset oli tosi hienot. Sitä oli jo melkein ehtinyt unohtamaan, että miltä tuntuu nostaa kädet pystyyn maalin merkiksi, mies kuvaa helpottuneena ja jatkaa:

– Paikkoja on tosin ollut useampaankin maaliin, mutta hieman tukkoista on ollut maalinteko vielä. Maali antoi uskoa tekemiseen ja uskon, että helpotti uusien tekemistä mentaalisesti,

Kaksonen on ollut myös jälleen tärkeä osa liigan parasta alivoimaa vieraskaukalossa. Kotikaukalossa ei ole toiminut tällä kaudella mikään, eivätkä erikoistilanteet tee siihen poikkeusta.

– Joukkueena ollaan pelattu hyvin vieraissa, mutta kotona huonosti. Joukkueen peliin pitää saada iloista taistelunilmettä ja lähteä kääntämään kurssia ennakkoluulottomasti. Sitä pitää vaatia niin itseltään kuin kanssapelaajiltakin.

Helppoa kurssin kääntäminen ei tule olemaan. Joukkueen ympärillä on ollut kultakypärä Scott Barneyn potkujen jälkeen iso myllerrys. Kaksosen tavoitteet eivät ole alkukaudesta muuttuneet ja hyökkääjän mielessä on selvät sävelet.

– Yritän raivata joukkueesta mahdollisimman ison ruudun ja tehdä hommat parhaalla mahdollisella tavalla illasta toiseen. Niin, ettei pelin jälkeen jää mitään jossiteltavaa.

Nähtäväksi jää, tarttuuko päättäväisyys myös muuhun joukkueeseen ja mihin suuntaan kolmen ottelun tappioputkessa etenevän SaiPan kurssi kääntyy.

» Lähetä palautetta toimitukselle