Mielipide

Eihän tuosta KalPasta olekaan mihinkään

LIIGA / Kolumni
KalPan odotettiin pystyvän haastamaan Tappara viime kevään finalistien uusintakohtaamisessa, kun joukkueet kalistelevat peitsiään puolivälierissä. Kirvesrinnat ovat kuitenkin olleet liki kaikessa edellä, ja siksi katkaisevat sarjan hyvinkin pikaisesti.

Neljännen ottelun tylyt loppulukemat kertoivat kaiken olennaisen siitä, että KalPan eväät on syöty. Tappara nousi kolmannessa ottelussa kotonaan viime hetkillä tasoihin ja Sebastian Revon jatkoeräosumalla voittoon. Tämä katkaisi kuopiolaisten selän.

Tappara oli toki jo ennakkoon sarjan kiistaton ennakkosuosikki sarjasijoituksensa, runkosarjan keskinäisten kohtaamisten ja yleisen menestyksekkyyden vuoksi. Vaikka ottelut ovat olleet suurilta osin numerollisesti tasaisia, ei Tapparalla ole isossa kuvassa ollut mitään hätää. Yhden ottelun se sattui häviämään, mutta se ei tulevan välieräjoukkueen venettä kaada.

Kirvesrinnoista löytyy hurja määrä ratkaisupotentiaalia. Repo, Henrik Haapala, Tomas Zaborsky ja Kristian Kuusela ovat sellaisia linkoja, että heikompaa hirvittää. Enkä edes maininnut vielä sisäisen pistepörssin johtoon noussutta puolustaja Otso Rantakaria tai tamperelaisten näkökulmasta vihdoin odotuksia lunastavaa Matti Järvistä.

KalPalta löytyvät ehkä toistaiseksi ne kaikkein näkyvimmät yksilöt tästä sarjasta sillä Kai Kantola ja Mathew Maione ovat saaneet yksilösuorituksillaan vaihdon jos toisenkin näyttämään siltä, että KalPan miehet uunottaisivat tarhapoikia.

Liigan tilastoja tutkiessa kuitenkin huomaa, että Tappara on ollut valovuoden tuotteliaampi joukkue pudotuspeleissä kuin vastustajansa. Sini-oranssit ovat iskeneet kiekkoa pussiin 11,1% tarkkuudella, kun puhutaan viidellä viittä vastaan -pelaamisesta. KalPan vastaava prosenttiluku on onneton 3,6.

Vaikka KalPa onkin saanut ylivoimansa toimimaan vaarallisen tehokkaasti, ei se silti saa erikoistilanne-etua, sillä tamperelaisporukkakin taitaa pakkopelin pyörityksen. Kumpikin joukkue on lisäksi onnistunut pelaamaan keskimäärin likimain yhtä pitkiä jaksoja ilman takaiskua alivoimalla pelatessa.

Ei tarvitse olla kummoinen ennustajanplanttu voidakseen väittää, että Tappara naulaa sarjan jo keskiviikkona kotihallissaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle