Mielipide

Devilsin sielu − Taylor Hall on NHL:n arvokkain pelaaja

NHL / Kolumni
Hart Trophy jaetaan vuosittain pelaajalle, jonka katsotaan olevan arvokkain omalle joukkueelleen. Eikä kukaan pelaaja ole tällä kaudella ollut joukkueelleen arvokkaampi kuin Taylor Hall.

Torstaina se vihdoin päättyi. Taylor Hallin huikea pisteputki venyi lopulta peräti 26 ottelun mittaiseksi. Noissa 26 ottelussa Devils-hyökkääjän tilille kertyi 18 maalia ja 20 syöttöä. Ainoastaan Pittsburgh Penguinsin Jevgeni Malkin on tehnyt Hallia enemmän tehopisteitä tämän kalenterivuoden puolella. 

Loukkaantumisen vuoksi Hall oli tammikuussa kolme ottelua sivussa, joten virallisesti hän teki pisteitä 19 perättäisessä ottelussa. Tuo putki on tämän kauden pisin.

Hall on kuluneella kaudella ollut New Jersey Devilsille kaikki kaikessa. Helpoiten kuvan hänen merkityksestään saa katsomalla yksinkertaisesti joukkueen sisäisiä tilastoja. Pisteitä Hallilla on 63 ottelun jälkeen kasassa 74. Viime kesän ykkösvaraus Nico Hischier on Devilsin sisäisen pistepörssin toisella sijalla vaatimattomalla 43 pisteellä.

Eroa Hallin ja Hischierin välillä on siis järkyttävät 31 pistettä. Jesper Bratt ja Kyle Palmieri ovat kahden edellä mainitun lisäksi ainoat yli 30 pistettä tehneet Devils-hyökkääjät. 18 maalia toistaiseksi tehnyt Palmieri tulee luultavasti olemaan ainoa 20 maalin ylittäjä Hallin lisäksi, jolla täysosumia on jo 30. 

Hall kestää myös vertailun koko liigan tasolla. 74 pistettä oikeuttaa tällä hetkellä kymmenenteen sijaan NHL:n pistepörssissä. Pisteitä peliä kohden Hall on tehnyt 1,17, seitsemänneksi eniten koko liigassa. Sen lisäksi 30 häkkiä oikeuttaa maalipörssissä sijalle 12.

Kaikki nämä tilastot tekevät Hallista yhden NHL:n arvokkaimmista pelaajista. Voidaan rehellisesti sanoa, että missään muussa NHL-joukkueessa ero parhaan ja toiseksi parhaan pelaajan välillä ei ole niin suuri kun Devilsissä.

Missään muussa NHL-joukkueessa ero parhaan ja toiseksi parhaan pelaajan välillä ei ole niin suuri kun Devilsissä

Hallin kanssa liigan arvokkaimman pelaajan palkinnosta kilpailevat pelaajat ovat saaneet paljon enemmän taustatukea.

Esimerkiksi Colorado Avalanchen ykkössentteri Nathan MacKinnon on pelannut uskomattoman hienoa kautta, mutta hänen ketjukaverinsa Mikko Rantanen on niin ikään noussut NHL:n ehdottomaan eliittiin. Nikita Kutšerovin Tampa Bay Lightning on ollut tehtyjä maaleja katsottuna NHL:n ylivoimaisesti tehokkain joukkue ja peräti kahdeksan Lightning-hyökkääjää on jo ylittänyt 30 pisteen rajan.

Jopa Connor McDavidillä on umpisurkeassa Edmonton Oilersissa ollut seurana lähes piste per peli -tahtia pelaava Leon Draisaitl.

Hall on pelannut suurimman osan kaudestaan kahden tulokkaan, Hischierin ja Jesper Brattin kanssa. He molemmat ovat jo kelpo NHL-pelaajia, mutta realistisesti heistä kummankaan ei pitäisi pelata pudotuspelipaikasta taistelevan joukkueen ykkösketjussa vielä tällä kaudella. 

Oilers-GM Peter Chiarelli on tehnyt uransa aikana useita kyseenalaisia kauppoja, mutta Hallin vaihtaminen surkeaa kautta pelaavaan Adam Larssoniin näyttää tällä hetkellä hänenkin mittapuulla katastrofaaliselta.

Hall on haastattelujen mukaan mielissään päästessään vihdoin pelaamaan merkityksellisiä pelejä tässä vaiheessa kautta, mutta jo hänen lisääminen nykyiseen Oilersiin tekisi siitä pudotuspelijoukkueen. Jos Hall onnistuu raahaamaan kaikissa ennakoissa liigan pohjasakaksi veikatun Devilsin pudotuspeleihin, sama temppu onnistuisi varmasti myös McDavidin ja Draisaitlin Oilersin kanssa.

On täysin mahdollista, että New Jerseyssä nähdään vihdoin viiden pitkän kauden jälkeen pudotuspelikiekkoa. Tälle lauseelle kaikki olisivat varmasti viime syksynä nauraneet, mutta tällä hetkellä Devils on kuin onkin kiinni villi kortti -paikassa. Ja tästä valtava kiitos kuuluu Taylor Hallille, NHL:n arvokkaimmalle pelaajalle.

» Lähetä palautetta toimitukselle