Mielipide

Debytantti Järvinen onnistui

LIIGA / Kolumni
Kotijoukkue kertoi julkisesti peliä edeltävänä päivänä, että kuopiolaisten maalinsuulla torjuu A-junioreista nostettu Mika Järvinen. Nuorella kuopiolaisella ei ollut mitään hävettää otteissaan.

KalPan maalinsuulla Tuomas Nissinen ja Mika Oksa ovat haparoineet kauden aikana. Kuopiolaisten valmennusjohdon yllätysveto maalille oli A-junioreissa alkukauden pelannut Mika Järvinen. Nuorukainen sai ansaitut kehut valmentaja Virralta.

– Olen tietenkin luonnollisesti Järvisen peliin tyytyväinen. Tosiasia on, että pelattiin noin hyvin, lähti maalivahtipelistä liikenteeseen. Joukkue puolusti pitkästä aikaa todella sydämellä.

– Kärpillä oli paikat, kun he pelasivat 5-3 -ylivoimalla melkein kaksi minuuttia ja sitten myös Hyvönen pääsi läpi laidasta. Ne ovat tilanteita, jolloin on aina napsahtunut omiin ja hän piti meidät hengissä, pohti Virta Järvisen peliä.

Kriittinen Järvinen ei ollut täysin tyytyväinen peliinsä. Tappio oli raskas myös nuorukaiselle.

– Ei tässä paljoa naurata, kun hävittiin. Kaksi erää oltiin paljon parempia, kuin Kärpät. En tiedä mitä kolmannessa erässä tapahtui.

Puolustavaa mestaria vastaan kaukaloon hyppääminen ei hirvittänyt nuorta miestä lainkaan. Järvinen pääsi pelaamaan vapautuneesti ennakolta kovaa vastustajaa vastaan.

– Olin innostunut. Aina on kiva pelata. Ei jännittänyt missään vaiheessa. Minulle ei maalilla ollut kuitenkaan mitään hävittävää. Olisi ollut kiva voittaa, mutta tällä kertaa kävi näin.

Oman joukkueen puolustus sai myös kiitosta Järviseltä. Tarkka puolustuspeli teki maalivahdin iltapuhteesta huomattavasti helpomman.

– Meidän äijät puolusti tosi hyvin. Turhaan on meidän puolustusta haukuttu pitkin kautta.

Ottelun ratkaissut kolmas erä oli vaikea KalPan maalivahdille. Joukkueen peli sekosi hieman ja Kärpät käyttivät tehokkaasti hyväkseen etsikkoaikansa.

– Kolmannessa erässä meillä hieman viisikkopuolustuksen ote hieman löystyi. Olisi minun pitänyt ottaa muutama maaleista kiinni, niin oltaisiin oltu jatkoajalla. Viimeinen maali harmittaa aika lailla, kun torjuin kiekon eteen ja kaveri teki riparista, pohdiskeli nuorukainen.

Päätä puskaan Järvisen ei kannata missään nimessä pistää, koska nuorukainen näytti pystyvänsä pelaamaan SM-liigassa. Järvisellä on hyvä mahdollisuus haastaa jo tulevalla kaudella KalPan nykyinen maalivahtikaksikko.

» Lähetä palautetta toimitukselle