Mielipide

Dahlmanin "debyytti"

LIIGA / Kolumni
Toni Dahlman päätti palata Suomeen parin Pohjois-Amerikan kauden jälkeen. 22 NHL peliä toi kokemusta ja voimaa nuorelle miehelle. Aika hyvin pelaajalta, jonka vanhan valmentajan mukaan hänestä ei tule ikinä jääkiekkoilijaa.

Toni Dahlman siirtyi Helsingin Jokereista Tampereen Ilvekseen kauden 1999-2000 jälkeen. Helsingissä ei tullut vastuuta, peliajasta puhumattakaan. Ilveksessä hänet laitettiin ykkösketjuun, legendaarisen Raimo Helmisen rinnalle. 56 ottelussa 10 maalia ja 18 syöttöä riitti vuoden tulokkaan titteliin. Kauden kruunasi vielä pronssimitali.

Lähtö Ottawan organisaatioon oli edessä.

Tänään Toni Dahlman palasi tuttuun kaupunkiin ja tuttuun seuraan. Joukkue on vaihtunut 3 miestä lukuunottamatta kokonaan. Sikäli joukkue on uusi, mutta Dahlmanin pelipaikka oli tuttu. Vesa Viitakosken ja Raimo Helmisen rinnalla on helppo kenen tahansa pelata. Tänään peli näytti siltä, mihin se jäi keväällä 2001. Dahlman sopii tuohon ketjuun kuin nyrkki liigapelaajan silmään.Dahlman sai rapakon takaisella reissulla paljon kokemusta. Voimaa on tullut lisää. Illan ottelussa pari kovaa, puhdasta taklausta. Kiekollinen taito on kehittynyt siitä mitä se oli aikaisemmin. Maali ja syöttö eivät tulleet turhasta. Pelinluku on harjaantunut. Dahlman haki itsensä hyvään paikkaan ja syötteli ketjukavereille tyylillä, kuin olisi pelannut siinä useita vuosia.


- Ollaan Myyrmäessä oltu jäällä noiden muiden NHL-miesten kanssa, kuten aikaisempinakin kesinä. Ja olin Kuortaneella Rautakorven leirillä, kertoi Dahlman kesästään.


- Katsottiin NHL-kortit ihan loppuun asti, vähän liiankin pitkään, kun täällä kerkisi liiga jo alkaa. Mutta hyvin kerkesin vielä mukaan, "Dalla" jatkoi.

Mahdollisesta jatkosta Dahlman kertoi seuraavasti

- Totta kai tavoite on palata NHL:ään, sehän on jokaisen pikkupojan haave. Mä en pelaisi, jos tavoite ei olisi NHL:ssä ja uskon, että sinne on helpompi palata kun jalan on jo saanut oven rakoon. Ei löytynyt pelipaikkaa, eikä saatu järkevää sopimustarjoista, jatkoi Dahlman

- Täällä on hyvät edellytykset kehittyä pelaajana, puitteet ja seura ovat tuttuja, kehui Dahlman Ilveksen organisaatiota.

- Olisin ollut valmis lähtemään farmiin ja taistelemaan pelipaikasta, mutta nyt tulin siihen tulokseen, että tämä on paras vaihtoehto ja nyt autetaan Ilvestä, lopetteli Dahlman.

» Lähetä palautetta toimitukselle