Mielipide

Chris Kreider läpimurron kynnyksellä

NHL / Kolumni
New York Rangersin Chris Kreider on aloittanut uuden NHL-kauden vahvasti. 25-vuotiaan laitahyökkääjän todellista läpimurtoa on odotettu - nyt on sen aika.

New York Rangersin hyökkääjä Chris Kreider on esiintynyt kauden neljässä ensimmäisessä ottelussa edukseen. Hänellä on kasassa tehot 3+4 ja hän on merkkauttanut jokaisessa ottelussa ainakin yhden pisteen. Kauden kahdessa ensimmäisessä pelissä Kreider laukoi kummassakin seitsemän kertaa maalia kohti. Nämä ovat hyvin menneiden harjoitusotteluiden lisäksi osoitus, että hän on pääsemässä uudelle tasolle tällä kaudella.

Chris Kreider on hyvin lahjakas laituri, jolla on potentiaalia nousta huippuluokan NHL-pelaajaksi. Rangersin vuoden 2009 ykköskierroksen varaus on erittäin nopea luistelija isokokoiseksi pelaajaksi ja hänen fyysiset ominaisuutensa ovat myös enemmän kuin kunnossa. Hänen laukauksensa on myös mainio. Kyseessä on loistava yhdistelmä vauhtia, voimaa ja atleettisuutta. Kreiderilla on kaikki, mitä laadukkaalta voimahyökkääjältä vaaditaan NHL:ssä.

Hänen viime kautensa ei ollut missään nimessä heikko, ja onhan hän tehnyt kahdella edellisellä kaudella 42 maalia. Mutta Kreiderilla on ilman muuta potentiaalia olla huomattavasti merkittävämpi pelaaja Rangersille.

Viime kaudella hän ei monesti osannut hyödyntää kaikkea lahjakkuuttaan. Esimerkiksi kiekollisissa ratkaisuissa oli paljon parantamisen varaa. Hän on kuitenkin itse tiedostanut, mitä hänen täytyy pelissään muuttaa. Kreider yritti omien sanojensa mukaan viime kaudella liikaa. Tällä kaudella hän pyrkii pelaamaan yksinkertaisempaa kiekkoa omien vahvuuksiensa kautta. Ja se on totisesti näkynyt tehokkaampana pelinä.

Lisäksi yhteispeli Ottawa Senatorsista hankitun sentteri Mika Zibanejadin kanssa on toiminut erinomaisesti. Kreider ja Zibanejad pelasivat jo harjoituspeleissä samassa ketjussa eikä ole mitään syytä olettaa, etteikö heidän vahva pelinsä jatkuisi läpi kauden.

Viime kesänä Rangers solmi Kreiderin kanssa nelivuotisen jatkosopimuksen, jonka arvo on 18,5 miljoonaa dollaria. Kun Kreider osoittaa pystyvänsä pelaamaan jatkossakin tasaisesti korkealla tasolla, sopimus näyttää Rangersille hyvin kannattavalta. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös