Mielipide

Capitalsilta erittäin vakuuttava aloitus konferenssifinaaleihin – Ovetškin pelaa elämänsä parasta pudotuspelikiekkoa

NHL / Kolumni
Washington Capitals ja 13 pudotuspeliottelussa 17 tehopistettä tehnyt Aleksandr Ovetškin suorastaan dominoivat Tampa Bay Lightningia konferenssifinaalien avausottelussa.

Washington Capitals tuli konferenssifinaalien avausotteluun selvänä altavastaajana, ehkä jopa pienenä kysymysmerkkinä. Joukkue selätti viime kierroksella vihdoin mörkönsä pudottamalla Penguinsin ja selviytyi ensimmäistä kertaa Aleksandr Ovetškinin aikakaudella aina neljän parhaan joukkoon asti.

Oliko takki jo kenties tyhjentynyt?

Ovetškin on pelannut tänä keväänä kokonaisvaltaisempaa jääkiekkoa kuin koskaan

Tästä ei ollut kuitenkaan minkäänlaisia viitteitä viime yönä, kun Capitals aloitti konferenssifinaalit erittäin vakuuttavalla 4−2-vierasvoitolla Tampa Bay Lightningia vastaan.

Ruotsalaissentteri Nicklas Bäckströmin puuttuminen toista ottelua putkeen ei tuntunut haittaavan joukkueen menoa lainkaan.

Erityisen vahvan ottelun pelasi Ovetškin ja hänen johtama Capitalsin ykkösketju, jossa keskellä viilettää Jevgeni Kuznetsov ja toisella laidalla Tom Wilson. Lightning-valmentaja Jon Cooper peluutti Boston Bruinsin ykkösnyrkkiä vastaan hyvin suoriutunutta Brayden Pointin ketjua Ovetškinia vastaan, mutta ainakin avausottelussa venäläistähti oli askeleen edellä.

Ovetškin kirjautti ensimmäisen erän lopulla erittäin tärkeän 2−0-osuman vakiopaikaltaan ylivoimalla. Tämän lisäksi hän saalisti yhden syöttöpisteen ja taklauksillaan sekä kurinalaisella puolustuspelaamisellaan johti joukkueensa tärkeään voittoon. Ovetškin on pelannut tänä keväänä kokonaisvaltaisempaa jääkiekkoa kuin koskaan.

Voitto avausottelusta oli kuitenkin ennen kaikkea hyvän viisikkopelin tulos. Capitals tuntui olevan joka osa-alueella askeleen edellä. He olivat puolustuspelissä työteliäämpiä ja syöttöjen kanssa huolellisempia. Joukkue loi 13 vaarallista maalipaikkaa Lightningin pystyessä vain viiteen.

Lisäksi huikeaa kevättä pelaava Braden Holtby vei maalivahtien taiston pysäyttäen 19 laukausta ja päästäen taakseen kaksi, kun taas neljä maalia päästänyt Andrei Vasilevski ei luistellut tolppien väliin enää kolmanteen erään.

Lightning ei kuitenkaan kaatunut maalivahtipelaamiseen. Kaukalossa nähtiin viime yönä kaksi eri intensiteetillä pelaavaa joukkuetta. Capitals oli tullut pelaamaan konferenssifinaaleja ja salamapaidat yksittäistä runkosarjaottelua.

Samanlainen ohipeli Lightningille tuli myös avausottelussa Bruinsia vastaan

Samanlainen ohipeli Lightningille tuli myös avausottelussa Bruinsia vastaan. Tämän jälkeen joukkue otti neljä vakuuttavaa voittoa putkeen.

Esimerkiksi Point oli jäällä peräti viidessä takaiskumaalissa Bruins-sarjan ensimmäisessä pelissä, mutta iski seuraavassa tauluun tehot 1+3.

Lightning kaipaa kipeästi vastaavanlaista ryhtiliikettä myös tämän sarjan toiseen otteluun, koska viime yön perusteella washingtonilaisjoukkueen nälkä ei todellakaan loppunut pingviineihin.

Jokin tämän kevään Capitalsin olemuksessa vaikuttaa poikkeavalta viime vuosiin. Olisiko nyt vihdoin Ovetškinin vuoro?

» Lähetä palautetta toimitukselle