Mielipide

Capitals porskuttaa ilman Nicklas Bäckströmiäkin − Lars Eller on noussut parrasvaloihin

NHL / Kolumni
Washington Capitals on aloittanut Itäisen konferenssin finaalit vakuuttavasti hakemalla kaksi vierasvoittoa Tampa Bay Lightningia vastaan. Capitals on kaiken lisäksi pärjännyt ilman kärkisentteriään Nicklas Bäckströmiä, sillä kolmossentterinä vakuuttanut Lars Eller on hoitanut erinomaisesti tonttinsa myös kärkiketjuissa.

Tampa Bay Lightning oli ennakkosuosikki konferenssifinaalien alkaessa, mutta Washington Capitals on yllättänyt onnistumalla jo kahdesti ryöstämään vierasvoiton. Ikuiseksi häviäjäksi haukuttu Capitals on saanut Pittsburgh Penguinsin kaatamisesta vain lisää virtaa ja on onnistunut hyydyttämään Lightningin, joka teki runkosarjassa eniten maaleja.

Suoritus on jo sinänsä kunnioitettava, mutta Capitalsin nykyvirettä korostaa entisestään se, että joukkueen tähtisentteri Nicklas Bäckström on ollut sivussa jo kolmesta peräkkäisestä pudotuspeliottelusta. Tilannetta voisi verrata esimerkiksi siihen, jos Winnipeg Jets joutuisi pärjäämään ilman huippuvireessä pelaavaa Mark Scheifeleä.

Capitalsilla ei kuitenkaan ole ollut mitään hätää, kun Lars Eller on omaksunut uuden roolinsa vaivattomasti.

Tanskalaissentteri on jo kaksi kautta johtanut joukkueen kolmosketjua Bäckströmin ja Jevgeni Kuznetsovin takana, mutta nousu kärkiketjuihin on sujunut saumattomasti. Eller on kahdessa Lightning-ottelussa kerännyt jo tehot 2+2.

Eller on omaksunut uuden roolinsa vaivattomasti, ja nousu kärkiketjuihin on sujunut saumattomasti.

Viimeisimmässä pelissä 29-vuotias tanskalainen laukoi voittomaalin ja sai lisäksi tililleen kaksi syöttöpistettä.

Eller on myös saanut Capitals-hyökkääjistä eniten peliaikaa kahdessa viime pelissä. Vastuuta on tullut runsaasti sekä yli- että alivoimalla. Eller onkin tunnettu kokonaisvaltaisesta kahden suunnan pelistään, mutta tällä kaudella tanskalainen teki jo runkosarjassa maali- ja piste-ennätyksensä ja on myös uransa parhaansa pistetahdissa pudotuspeleissä.

NHL.comin haastattelussa  Eller kertoi, ettei koe uudessa roolissaan muuta eroa kuin suuremman peliajan. Odotusarvot ovat kuitenkin aivan toisenlaiset vastuun lisääntyessä, ja Eller onkin hyödyntänyt saamansa tilaisuuden erinomaisesti.

Bäckströmin loukkaannuttua viidennessä Penguins-pelissä Capitals-pelaajat ovat korostaneet, että koko joukkueen on nostettava tasoaan.

Capitalsin suurin tähti Aleksandr Ovetškin pelaa erinomaisia pudotuspelejä, ykkösmaalivahti Braden Holtby on nostanut tasoaan valtavasti runkosarjaan verrattuna, Tom Wilson pelaa lähes piste per peli -tahdilla.

Kärkiketjuihin ja parrasvaloihin noussut Eller on vain yksi esimerkki − koko Capitals-joukkue pelaa upeaa kevättä. Kevättä, joka voi näillä esityksillä hyvinkin päättyä mestaruusjuhliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös