Mielipide

Bröm bröm − pois alta keskustelu pelistä, täältä tulee Patrik Laineen autokoulu

LIIGA / Kolumni
Suomen teinikuninkaallinen Patrik Laine on pyörinyt viime päivinä otsikoissa pelitaitojen lisäksi autokoulunsa vuoksi. Miksi ihmeessä meitä kiinnostaa yksi autokoulu näin paljon - ja ennen kaikkea, miksi ihmeessä Tappara antaa häiritä tähteään näin paljon?

Siinä on paljon kaunista symboliikkaa: lähes kaksimetrinen superlupaus pääsee vihdoin vaihtamaan lapsellisen mopoautonsa miehekkääseen BMW:hen. Tapaus kiinnostaa varmasti niitäkin lukijoita, joille rannelaukaus ja varausnumero ovat yhdentekeviä. 

Jääkiekosta kirjoitetaan Suomessa niin paljon laadukkaita juttuja, että täysi-ikäistymistä lähestyvän Patrik Laineen autokoulusta raportoiminen oli aluksi loistava idea. Sitten kaikki muut alkoivat kopioida sitä, ja tarinoiden määrä meni yli. Pahasti.

Tappara ei hävinnyt maanantaina finaalipeliä luvuin 6-0 siksi, että Laineen autokoulun saama mediahuomio olisi joukkuetta haitannut. Yhtä varmaa kuitenkin on, ettei joukkueen peliesitystä ainakaan kohentanut se, että joukkueen ykköstähti saa toistuvasti kertoa, miten kiva on päästä eroon mopoautosta. 

Täysi-ikäistymistä lähestyvän Patrik Laineen autokoulusta raportoiminen oli aluksi loistava idea.

Miksi Tappara on antanut supertähtensä lähteä mukaan ulkopelilliseen pyöritykseen? Laine itse on vielä nuori ja opettelee vasta, miten medialle vastaillaan. Legendaarinen U18-kisojen keskisormikohu oli varmasti nuorukaiselle kova paikka, joka opetti, miten media vaikuttaa ihmisten mielikuviin. Vielä syksyllä hän sai säännöllisesti vastailla toimittajien kysymyksiin siitä, onko hän ylimielinen mulkku. 

On ymmärrettävää, että media ja yleisö tahtoo tietää enemmän meidän Patesta. Laine ei ole törttöillyt näkyvästi eikä hän pidä yksityiselämästään suurta ääntä. Pelillisesti kaikki on jo sanottu moneen kertaan: huippulupaus, poikkeuksellinen laukaus, nuorison suosikki, junioreiden uusi idoli. 

Laineen täysi-ikäistyminen sattui hankalaan paikkaan, sillä juuri nyt Tapparan otteet kiinnostavat aivan kaikkia. On vaikea kuvitella, että runkosarjan aikana juniorin inssiajo olisi kiinnostanut yli kymmenen kilometrin säteellä Hakametsästä. 

Tappara voisi auttaa Lainetta viheltämällä pelin poikki ja ilmoittamalla, että tästä lähtien puhutaan vain ja ainoastaan kiekosta. Finaalien aikaan seura saa huomiota tarpeeksi, eikä sitä tarvitse kalastella viihdeotsikoilla. 

Varokaa kuitenkin, sillä seitsemäs toukokuuta Suomen perintöprinssi Jesse Puljujärvi täyttää 18. Hankkiikohan Pulju Bemarin vai Audin?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös