Mielipide

Bluesin valmentajakuvio selviää pian

LIIGA / Kolumni
Bluesin seurajohto ei ole jäänyt istumaan paikoilleen Kari Heikkilän lähtötiedotuksen jälkeen. Espoolaisseuran ensi kauden valmennustiimin kokoaminen on hyvässä vauhdissa ja tiedotustilaisuus lienee ajankohtainen parin viikon päästä.

Päävalmentaja Kari Heikkilän urakka Espoossa päättyy tänä keväänä. Pestin pituudeksi jää lopulta vain kaksi vuotta, joskin sekin on jo ennätyspitkä aika Bluesin peräsimessä. Bluesin muun valmennustiimin jatkokuviot ovat vielä auki, mutta ainakin apuvalmentaja Petri Matikaisen jatkaminen Espoossa on mitä todennäköisintä.

style="border-top: solid 6px #BBD2E9; border-left: solid 2px #BBD2E9; border-right: solid 2px #BBD2E9; border-bottom: solid 2px #BBD2E9; padding: 3px;">lisää

Sonninen haluaa lisää espoolaisuutta organisaatioon
href="http://www.jatkoaika.com/smliiga.php?sivu=kolumnit&joukkue=Blues&id=5708">[lue lisää]

Matikaista ollaan oltu nostamassa Heikkilän seuraajaksi Bluesin päävalmentajana, ja monissa piireissä tätä asiaa pidetäänkin jo käytännössä varmana. Myös Heikkilä itse on liputtanut Matikaisen puolesta, hyvin perustein.

Täysin uuden päävalmentajan hankkimisessa olisi paljon suuremmat riskit ja muutostyö alkaisi jälleen alusta; Matikainen sen sijaan on valmentanut Bluesissa jo kaksi vuotta, joten asetelma olisi hyvä. Myös joukkueelle ei jouduttaisi ajamaan sisään täysin uusia toimintatapoja.

Mutta jos Matikainen siirtyy apuvalmentajasta päävalmentajaksi, kuka ottaa Matikaisen paikan apuvalmentajana?

- Kun uusista valmentajista tiedotetaan lähitulevaisuudessa, selkenee tämä meidän strategia vielä entisestään kaikille. Espoolaisuutta on tarkoitus tuoda organisaatioon, valotti Blues Hockey Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Sonninen.

Espoolaisista valmentajista puhuttaessa nousee nopeasti esiin muun muassa Bluesin A-junioreita menestyksekkäästi viime vuodet valmentanut Lauri Marjamäki, kuten myös hänen apuvalmentajansa, espoolaislegenda Timo Hirvonen. Tai miltä kuulostaisi Kiekko-Espoon A-junioreiden päävalmentajana toimiva Mikael Jämsänen?

Päätöksiä asian suhteen tehdään – ellei ole jo tehty – hyvinkin pian, sillä Sonnisen mukaan ensi kauden valmentajista on tarkoitus tiedottaa piakkoin. Luvassa lienee suuri tiedotustilaisuus, sillä luultavaa on, että Bluesin ensi kauden joukkueen runko hahmottuu samassa tilaisuudessa.

Vaikka Heikkilästä luopuminen ei vieläkään tunnu täysin järkevältä ratkaisulta, on nykyisessäkin suunnitelmassa ja ajatusmallissa todella hienoja puolia. Pitkällä tähtäimellä kasvamassa saattaa olla menestyvä espoolainen joukkue, jota johdetaan espoolaisvoimin – samoin voimin, jotka nostivat Espoon liigakartalle viisitoista vuotta sitten.

» Lähetä palautetta toimitukselle