Mielipide

Blue Jacketsilla on maalivahdin lisäksi isoja ongelmia pelitavassa

NHL / Kolumni
Columbus Blue Jacketsin kausi on käynnistynyt viidellä tappiolla. Tällä hetkellä peli näyttää menevän vain huonompaan suuntaan.

Blue Jacketsin runkosarjaa on jäljellä vielä 77 kamppailua. Se on pitkä aika ryhdistäytyä, mutta tällä hetkellä viidestä pelistä viisi tappiota ottanut joukkue näyttää pahasti alistuneelta, eikä vihjeitä paremmasta oikein ole.

Sergei Bobrovski ei saa tällä hetkellä käytännössä kiinni mitään. Kakkosvahti Curtis McElhinneyn pelivuoro tekisi hyvää maalivahdille, jonka itseluottamus näyttää olevan kateissa.

Maalivahdin pelivirettä huolestuttavampaa on kuitenkin joukkueen pelitavan keskinkertaisuus. Blue Jackets pelaa tällä hetkellä häviävää jääkiekkoa.

Häviäminen ei ole nyt vain yksilöistä kiinni. Joukkue lähti kauteen halvalla ja kiekollisesti vajavaisella puolustuksella, mutta silloin pelitavan tulisi tarjota pelaajille paremmat raamit suorittamiseen.

Blue Jacketsin kallis hyökkäys pärjää kyllä kaksinkamppailuissa - jos se vain koko ajan ehtisi niihin.

Nyt Blue Jackets lähtee jatkuvasti omista liian vaikeasti. Hyökkääjiä ja keskialueen ylitystä tavoitellaan toistuvasti liian pitkillä syötöillä, mikä rokottaa syöttöjen laatua, sekä vaikeuttaa syöttöjen vastaanottoa.

Kiekko ei kierrä puolelta toiselle tarpeeksi. Kun avauspeliin haetaan liian vähän porrastusta ja parempaa ajoitusta, hyökkääjät saavat kiekon ahtaisiin paikkoihin. Pelinopeus hidastuu keskialuetta ylitettäessä, eikä kiekkoa saada kontrolloidusti hyökkäysalueelle.

Tästä puolestaan seuraa se, että kiekkoa pelataan liikaa päädyn kautta huonoilla ajoituksilla. Blue Jackets on koko ajan myöhässä. Pahimmin tämä korostuu tilanteissa kuten Senatorsin voittomaali Blue Jacketsia vastaan. Maalia edelsi kolmen sinitakin hävitty päätypeli − peräti kolme pelaajaa hyökkäyspään päädyssä myöhässä. Vastahyökkäys ei suoraan tuottanut maalia, mutta jatkona tullut oman pään tilanne pelattiin yhtä kaoottisesti kuin hyökkäyskin.

Blue Jacketsin kallis hyökkäys pärjää kyllä kaksinkamppailuissa - jos se koko ajan ehtisi niihin. Enemmän järkeä ja ajoitusta tarkoittaisi vähemmän myöhässä olevaa painia ja valmiiksi hävittyjä kaksinkamppailuja.

Omassa päässä puolustuspeli menee ajoittain surkuhupaisan puolelle. Maple Leafsia vastaan joukkue hävisi aluepelejä, vaikka sillä oli koko viisikko mukana alueella. Kyle Turrisin maali Senators-pelissä oli samaa luokkaa − uskomattoman heikko peli viisikkona johti yksilön virheeseen.

On selvää, että Blue Jackets olisi jo voittanut ottelun, jos sen maalivahti olisi pelannut paremmin. Alexander Wennbergin loukkaantuminen tuli ikävään saumaan. Myös Ryan Suter Jack Johnsonin paikalla vaikuttaisi asiaan.

Suurin ongelma joukkueessa on kuitenkin se, että valmentaja Todd Richards ei ole saanut joukkueensa pelitapaa parannettua tasolle, millä se ei tuottaisi jatkuvaa perässäjuoksua ja valmiiksi hävittyjä tilanteita.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös