Mielipide

Bäckström antoi myrskyvaroituksen − Lightningin tähtihyökkääjien on aika herätä

NHL / Kolumni
Washington Capitals on konferenssifinaaleissa elänyt Jevgeni Kuznetsovin ja Aleksandr Ovetškinin tehoilla, kunnes Nicklas Bäckström nousi kuudennessa pelissä esiin. Tähän haasteeseen Tampa Bay Lightning -tähtien on pystyttävä vastaamaan seiskapelissä.

Washington Capitals nousi haudan partaalta mukaan taisteluun paikasta Stanley Cup -finaaleihin. Kolme peräkkäistä peliä hävinnyt joukkue oli ottelusarjan kuudennessa pelissä vakuuttava ja onnistui siirtämään ratkaisun seiskapeliin.

Capitalsin kannalta äärimmäisen tärkeää oli Nicklas Bäckströmin vahva pelaaminen.

Puolustamisen lisäksi Lightningilla on murehdittavaa myös hyökkäyspelissään, sillä joukkueen kärkihyökkääjät ovat jääneet viime peleissä pimentoon.

Jevgeni Kuznetsov ja Aleksandr Ovetškin ovat olleet Capitalsin tehomiehet koko pudotuspeleissä ja erityisesti konferenssifinaaleissa. Ahkerasti syöttöpisteitä kerännyt T.J. Oshie iski kaksi maalia ottelusarjan kuudennessa pelissä, mistä kiitos kuuluu Bäckströmille.

Käsivammasta toipuva ruotsalaissentteri on pelannut kolme peliä loukkaantumisensa jälkeen eikä ole ymmärrettävästi ollut parhaimmillaan. Kuudennen pelin suoritus enteilee kuitenkin Capitalsille hyvää. Bäckströmin johtama hyökkäysketju oli joukkueen vaarallisin, ja taitava ruotsalainen väläytti loistavaa pelisilmäänsä.

Ottelusarjan viidennessä pelissä ratkaiseva tekijä oli se, että Lightningin nelosketju onnistui erinomaisesti puolustamaan Capitalsin ykkösketjua vastaan.

Seiskapelissä kotijoukkue Lightningilla on jälleen peluutusetu. Kun Capitalsilla onkin käytössään kaksi huippuvaarallista hyökkäysketjua, Lightningin sinänsä toimiva puolustussuunnitelma ei enää olekaan niin yksinkertainen.

Puolustamisen lisäksi Lightningilla on murehdittavaa myös hyökkäyspelissään, sillä joukkueen kärkihyökkääjät ovat jääneet viime peleissä pimentoon.

Nikita Kutšerov on tehnyt Capitalsia vastaan vain yhden maalin. Steven Stamkos ja Brayden Point ovat jääneet pisteittä kahdessa pelissä peräkkäin. Kapteeni Stamkos on kahdessa viime pelissään laukonut yhteensä vain kaksi kertaa, vaikka on pelannut ylivoimaakin lähes viisi minuuttia.

Näiden pelimiesten on tehtävä Bäckströmin kaltainen tasonnosto − tai paikka Stanley Cup -finaaleissa jää haaveeksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös