Mielipide

Artturi Lehkonen kehitti itsensä vuodessa rivipelaajasta supertähdeksi

SHL / Kolumni
Viime vuonna Artturi Lehkonen ei mahtunut kokoonpanoon, kun Frölunda pelasi tosipelejä. Nyt hän tuikki mestarijoukkueen kirkkaimpana tähtenä.

Kun Artturi Lehkonen päätti lähteä ennen kautta 2014-15 pelaamaan Frölundaan SHL:ään, moni ihmetteli. Päätös oli kuitenkin oikea, ja intohimoinen harjoittelu loistavissa oloissa on tehnyt nuorukaisesta NHL-kypsän pelaajan.

SHL-mestaruus on vain välietappi, joskin tärkeä sellainen. Lehkonen tunnetaan analyyttisena pelaajana, joka pyrkii määrätietoisesti eteenpäin urallaan. Keskinkertaisuus ei riitä hänelle, ja kova työnteko on jo vienyt hyökkääjän pitkälle.

On vaikea muistaa, että Lehkonen on vasta 20-vuotias. Rauhallinen nuorukainen teki Liiga-debyyttinsä jo kaudella 2011-12, vakuutti jo vuoden alaikäisenä Malmön voitokkaissa U20-kisoissa ja toimi vuotta myöhemmin Kanadassa U20-joukkueen kapteenina.

Liigassa Lehkonen valittiin vuoden tulokkaaksi kaudella 2012-13. Seuraavan kauden jälkeen oli aika lähteä etsimään uusia haasteita, ja Lehkonen päätyi Göteborgiin pelaamaan erinomaisena juniorivalmentajana tunnetun Roger Rönnbergin joukkueessa. Sen jälkeen kehitystä on tapahtunut - ja paljon.

Ensimmäisellä Frölunda-kaudella Lehkonen pysyi vielä pois otsikoista. Vaikka nuorukainen väläytteli jo tuolloin, jäi hän pieneen rooliin kevättä kohti. Sen jälkeen hän harjoitteli entistä kovempaa, ja tuloksena oli tämän kauden pudotuspeleissä nähty dominanssi. 

Lehkonen teki kuudessatoista ottelussa 19 pistettä ja rikkoi Daniel Alfredssonin vanhan seuran pudotuspelien piste-ennätyksen. Se on kova temppu 20-vuotiaalle. 

Seuraavaksi on ajankohtaista miettiä, saadaanko Lehkonen mukaan Leijoniin. Tämän kauden harjoitusottelut Suomen paidassa eivät ole sujuneet aivan parhaalla tavalla, mutta tulikuuma maalintekijä voisi saada kevään MM-kisoissa jotain hienoa aikaan. Olisi hienoa nähdä, miltä Lehkosen otteet näyttäisivät vielä astetta kovemmissa karkeloissa.

Montreal Canadiens teki kaappauksen, kun varasi Lehkosen aikanaan numerolla 55. Lehkosella on vielä ensi kaudeksi sopimus Frölundaan, mutta Canadiensin heikon kauden jälkeen hyökkääjälupauksen otteita on varmasti seurattu Montrealissa tarkasti. 

» Lähetä palautetta toimitukselle