Mielipide

Ari Vallinista peräpään johtohahmo

LIIGA / Kolumni
Kärpät menetti viime kevään hopeajoukkueestaan kaksi tärkeää puolustajaa NHL:ään. Aukkoja paikkaamaan hankittiin Helsingistä Ilkka Mikkola ja Ari Vallin. Alkukausi on osoittanut, että kaksikkoon ladatut odotukset eivät ole olleet aivan tuulesta temmattuja. Vallin on nousemassa pakiston johtohahmoksi.

Viime kausi oli Vallinille raskas. Mies ei saanut Raimo Summasen valmentamassa ryhmässä ansaitsemaansa vastuuta, joka näkyi suoraan peliesityksenä jäällä. Vallin oli koko kauden ajan vaisu verrattuna edelliseen, kultamitaleihin päättyneeseen kauteen. Niinpä Ylöjärveltä kotoisin oleva Vallin pakkasi kassinsa ja suuntasi pohjoiseen.

Ensimmäinen piste ja kotivoitto

Alkukaudella Vallinin otteet ovat olleet totutun teräviä. Pisteitä ei ole tullut, mutta vastuuta etenkin ylivoimalla sitäkin enemmän. Pistetilinsä Vallin aukaisi kuitenkin kreivin aikaan. Ässiä vastaan Vallin vastasi ottelun ainoasta maalista. Tarkka laukaus meni aivan tolpan juureen. Samalla hän putsasi palkintopöydän.

- Sinällään ironista, että tämä oli tähän mennessä omalta osaltani kauden huonoin peli. Tuollaisia paikkoja minulla on ollut aikaisemmissakin matseissa. Nyt keskityin vaan saamaan aikaiseksi kunnon kudin ja että se menisi vielä maalia kohdenkin, Vallin kertaa voittomaaliaan.

Ottelu ei ollut kotijoukkueelle helppo. Ässät taisteli urhoollisesti loppuun asti, mutta vaarallisia tekopaikkoja sillä ei montakaan ottelussa ollut. Vallin piti vieraiden pelistä.

- Ässät on liikkuva porukka. Ne pelaa taitavaa ja hyvää kiekkoa, Vallin antoi tunnustusta.

Raksilan jäähän upotetut mainokset tekivät ensimmäisessä erässä temppunsa. Mainoksissa on käytetty uutta kangasta, joiden alle päässyt vesi nostaa niitä ylemmäs jään pintaan. Ensimmäisen erän puolivälissä mainokset jouduttiin repimään irti molemmista päädyistä. Taukoa peliin tuli viisitoista minuuttia.

- Ei sillä sinällään mitään vaikutusta itse peliin ollut. Mutta eihän tuollainen tauko kesken erän koskaan hyväksi ole.

Uusi tulokas istutettiin joukkueessa Jäälin mafiaan kuuluvan Mikko Lehtosen pakkipariksi. Kaksikko on selvästi joukkueen parhaiten yhteen pelaava. Molemmille lankeaa paljon vastuuta niin tasakentällisin kuin ylivoimassakin.

- Ollaan pelattu harjoituspeleistä lähtien kaikki matsit yhdessä. Pikkuhiljaa ruvetaan tuntemaan toistemme liikkeet. Lehtonen on hyvä pakki, helppo tuon kanssa on pelata.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös