ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00
Mielipide

Ari-Pekka Selin ja kyseenalainen sädekehä

CHL / Kolumni
TPS kohtaa tiistai-iltana CHL:n välierissä Lukon. Teemu Lassila ei kuitenkaan ole TPS:n kokoonpanossa, vaikka olisikin edustuskelpoinen CHL-peleissä.

Ari-Pekka Selin kertoi maanantaina haastattelussa YLE:lle, että Teemu Lassila ei edustuskelpoisuudestaan huolimatta ole TPS:n kokoonpanossa tiistain CHL-ottelussa Lukkoa vastaan. Perusteluksi asialle Selin totesi, että TPS kunnioittaa Liigan kurinpitopäätöstä myös Liigan ulkopuolella.

Toinen pelikiellossa oleva TPS-pelaaja, Henrik Tallinder, kuitenkin löytyy tänään turkulaisten kokoonpanosta. Myös Tallinder kärsii pelikieltoaan vastustajaan kohdistuneesta tahallisesta huitaisusta. 

Näin ollen TPS:n kunnioitus Liigan kurinpitoa kohtaan kohdistuu vain pelaajaan, jonka pelaaminen ottelussa muutenkaan ei olisi itsestäänselvyys.

Lassilan kärsiessä pelikieltoaan on Oskari Setänen sillä välin torjunut turkulaismaalilla vahvasti. Tämän varjolla Lassila on helppo jättää kokoonpanon ulkopuolelle, ja antaa vakuuttavia otteita esittäneen Setäsen jatkaa torjuntavuorossa myös CHL:n puolella.

TPS:n puolustajatilanne sen sijaan on tällä hetkellä todella heikko Petteri NummelininTomas Mojzisin ja Niklas Frimanin kärsiessä loukkaantumisista. Olli Malmivaarakaan ei ole edustuskelpoinen CHL-peleissä saavuttuaan seuraan kesken kauden.

Tämän johdosta Tallinderin kohdalla sädekehä kurinpidon kunnioitusta kohtaan on päässyt unohtumaan, sillä miehen jättäminen kokoonpanon ulkopuolelle söisi TPS-puolustuksesta ison loven.

Näin ollen TPS:n kunnioitus Liigan kurinpitoa kohtaan kohdistuu vain pelaajaan, jonka pelaaminen ottelussa muutenkaan ei olisi itsestäänselvyys.

Lopputulemana on helppo todeta, ettei Selin alun perinkään kunnioittanut kurinpitopäätöstä, vaan päätös Setäsen pelaamisesta johtui Lassilan pelikiellosta huolimatta. Seuran julkisuuskuvaa oli vain helppo kiillottaa tämän porsaanreiän käyttämättä jättämisen nojalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle