Mielipide

Analyysia harjoitusotteluista

MESTIS / Kolumni
Sport on pelannut vähän harjoitusotteluita. Seuraavassa hieman tarinaa missä ja miten joukkue on pelannut

Sport pelasi normaalia vähemmän harjoitusotteluita kuin monet muut joukkueet. Syyksi tähän valmentaja Sirviö totesi sen, että hän tuntee joukkueen ja sen mihin se pystyy. Siksi ei turhaan joukkuetta peluutettu ennen sarjaa. Voiko tästä olla haittaa? Pelituntuma ei varmasti ole niin hyvä kuin muilla joukkueilla. Voiko paljon uusia miehiä joukkueeseensa saanut materiaali yhtenäistyä pelkän pelaamisen avulla? Kysymyksiä on ilmassa.

Suuri vaihtuvuus on aina ongelmansa. Uudet miehet ja heidän tottuminen toisiinsa niin kentällä kuin sen ulkopuolella vie aina aikansa. Sportilla puolustus on pysynyt miltei samana. Uusia miehiä ei oikeastaan ole kuin Smedman ja hänkin on pelannut aikaisemmin joukkueessa. Hyökkäys sen sijaan on miltei kokonaan uusittu. Toisilleen tuttuja miehiä joukkueessa on silti runsaasti.

Miten ne vähäiset harjoitusottelut menivät?

Sport aloitti harjoitusottelut Hermestä vastaan kun molemmat joukkueet olivat olleet jäällä ainoastaan viikon. Hermes voitti kohtaamisen 5-4 ja Sportin otteissa paistoi väsymys, alku oltiin varmasti treenattu kovaa. Toisaalta Sportilla oli matkassa ainoastaan 3 kentällistä.

Seuraavaksi ohjelmassa piti olla Vaasa Cup, 4:n joukkueen turnaus. Peruuntumiset ajoivat Sportin pelaamaan testiottelun farmijoukkuettaan HC Stormia vastaan. Seuraavina päivinä kohdattiin Ruotsin divarijengi Kiiruna kahteen otteeseen. Molemmat ottelut päättyivät Sportin voittoihin, vaikka Sport pelasi edelleen 3 ketjulla.

Vastavierailu Kiirunaan toi Sportille vastaansa isäntäjoukkueen lisäksi Hermeksen ja Piteån Ruotsin divarista. Sport voitti turnauksen kaikki ottelut ja näin ollen koko turnauksen. Ketjukokoonpanoista positiivista palautetta annettiin Westerbackin johtaneelle ykkösvitjalle. Kokeneen Marko Härkösen parina aloittava Håkan Danielsson sai runsaat kehut Sirviöltä, kun tämä kertoi Danielssonin pelaaman pelin jälkeen Sportin maalivahtiosaston olevan kunnossa.

Tiistaina 10.9 Sport kohtasi viimeisessä harjoitusottelussa Vaasassa Hermeksen. Latvialaiset vahvistukset näyttäytyivät kotiyleisölle. Itse peli oli kohtalaisen sekavaa ja pienet vammat sekoittivat joukkuetta. Ykkössentteri Patrik Westerback oli sivussa säästellen itseään alkavaan kauteen ja Miika Jämsä pelasi vain osan ottelusta. Uutena pelaajana jäällä esiintyi myös HIFK:n Mikko Ilkka joka jätti itsestään varsin mainion kuvan. Latvialaiset Sprukts ja Stals väläyttivät ajoittain mutta kokonaiskuva jäi aika vaisuksi, kuten koko joukkueen pelistä. Kokonaisuus kuitenkin näyttää hyvältä sillä ketjukoostumukset ovat varsin mielenkiintoiset ja pakisto on lähes sama kuin viime kaudella. Itse ottelu päättyi 4-4 Hermeksen ollessa hieman niskan päällä koko ottelun ajan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös