Mielipide

Alkukausi kapteenin silmin

MESTIS / Kolumni
Koko uransa Heinolan Kiekkoa edustanut puolustaja Aki Nurminen yllätti viime vuonna monet jättäessään kotikaupunkinsa lähteäkseen vuodeksi kokeilemaan kiekkoammattilaisen uraa Ranskassa. Nurminen palasi kuitenkin CPH Dijonissa vietetyn vuoden jälkeen takaisin Heinolaan ja valittiin samalla joukkueen kapteeniksi. Lenkkipolulta tavoitettu Nurminen vetää nyt yhteen kuluneen syyskauden.

Heinolalaiset kiekkojännärit olivat revetä liitoksistaan kun Aki Nurminen ilmoitti palaavansa takaisin kotikaupunkiin ja HeKin paitaan. 30-vuoden ikään ehtinyt puolustaja on viime kauden Ranskan visiittinsä lisäksi hairahtanut vain kerran aiemmin.

Kaudella 2005–2006 Nurminen kävi lainalla neljän ottelun ajan K-Vantaassa. Ei ole siis ihme, että kokonainen ja vielä ulkomailla vietetty kausi sai monen kiekkoihmisen suun loksahtamaan sijoiltaan.

Mestikselle kehuja

Pesti Ranskan pääsarjajoukkue CPH Dijonissa oli mahdollisuus, jota ei voinut olla enää käyttämättä. Ikävuosien lisääntyessä uutta vastaavaa tilaisuutta ei välttämättä enää eteen ilmesty.

– Kyllä se oli hieno mahdollisuus. Ehti vielä nähdä touhua muuallakin päin maailmaa. Sen ainakin tuolta reissulta oppi, ettei Mestiksen oloista kannata hirveästi valittaa. Lempäälän hallikin olisi hieno Ranskan kiekkoliigaan. Mestiksessä käytännön asiat hoidetaan hienosti. Siellä päin toiminta oli suuressa osassa puuhastelua, Nurminen päivittelee.


Aki Nurminen on HeKi-ikoni.
Anette Naroma - http://anskun.net

Jo ennen Ranskaan lähtöä oli valmentaja Janne Sinkkonen ehtinyt toivottaa Nurmisen tervetulleeksi takaisin joukkueeseen koska tahansa. Nurminen on kuulunut jo vuosikaudet HeKin luottopuolustajiin ja nyt vastuuta on harteilla entistäkin enemmän, sillä nyt pelipaidan rinnuksia komistaa kapteenin C-kirjain. Nurmiselle kapteenin virka on kunnia-asia.

HeKin kauden alku oli täysi katastrofi. Neljä ensimmäistä peliä päättyivät murskatappioihin ja joukkue näytti pelaavan väärässä sarjassa. Joukkue kuitenkin onnistui kokoamaan itsensä nopeasti ja nyt heinolalaiset taistelevat tosissaan playoffs-paikasta.

– Startti oli hemmetin huono. Ei mitään ihmeitä tehty siinä. Vähän puhuttiin ja sitten alettiin pelata. Avattiin voittotili Turussa ja sen jälkeen peli alkoi kulkea. 11 viime kotiottelusta olemme voittaneet 10. Vieraissakin olemme ruvenneet voittamaan, Nurminen sanoo.

– Puolustuspeliin olen kokonaisuudessaan tyytyväinen. Pelicansista on tullut meille isoja apuja, kuten Juha-Pekka Pietilä ja Tuhkasen Niko. Väisäsen Timo on lisäksi torjunut maalilla meille isoja voittoja.

Ikä painaa, mutta peli kulkee

Omaan pelaamiseensa Nurminen on ollut tyytyväinen. Pikkuvammat ovat kiusanneet pitkin syksyä, mutta siitä huolimatta tehoja on tullut varsin mukavasti. 24 ottelua ja tehopisteet 4+5 ovat enemmän kuin toissakaudella HeKissä yhteensä.

– Aina voisi omaan pelaamistaan parantaa. Terveyteeni nähden kausi on mennyt hyvin. Pikkuvammat ovat hieman haitanneet ja se on otettava huomioon harjoittelussa. Ikää kun tulee, niin tämä on ihan normaalia, Nurminen toteaa.

HeKi lähti joulutauolle kymmenenneltä sijalta. Ero pudotuspeleihin oikeuttavaan kahdeksanteen paikkaan on vain kaksi pistettä. Toisaalta karsintapelit kummittelevat neljän päässä.

Nurminen lähtee kevätkauteen nöyrän toiveikkaana.
Playoffs-paikka olisi tavoitteissa, jos Jussi-Mikko Makkonen pystyy niitä maaleja tekemään, haastelee Nurminen Mestiksen maalikuninkuuden takavuosina voittanutta hyökkääjää.

– Tammikuussa on edessä tiukka rypistys ja otteluita pelataan tiiviiseen tahtiin. Pääasia on välttää karsintoihin joutuminen, Nurminen lopettaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle