Mielipide

Alex Pietrangelo − musta hevonen Norris Trophy -kisaan

NHL / Kolumni
St. Louis Blues on aloittanut kautensa vahvasti. Kapteeni Alex Pietrangelo on ollut joukkueen johtavia pelaajia ja on myös puolustajien pistepörssin kärjessä. Tällaisilla otteilla Pietrangelo on keväällä kamppailemassa parhaalle puolustajalle jaettavasta Norris Trophysta.

Alex Pietrangelo on vahva haastaja Norris Trophy -voittajaksi!

Rohkea väite, kun runkosarjan ensimmäinen kuukausikin on vielä kesken, mutta St. Louis Bluesin kapteeni on nostanut pelinsä aivan uudelle tasolle. Pietrangelo on tehnyt kymmenessä pelissä 12 tehopistettä, joista kolmasosa on syntynyt ylivoimalla. 

Kausi alkoi viiden pelin pisteputkella, jonka aikana 27-vuotias puolustaja keräsi tehot 2+6. Vahvan alkukautensa ansiosta Pietrangelo on puolustajien pistepörssin kärjessä ja Bluesin sisäisen pistepörssin kakkosena, edelleen vain niin ikään tehokkainta kauttaan pelaava Jaden Schwartz.

Blues on myös Läntisen konferenssin kärkijoukkueita ja toistaiseksi kotiotteluissaan voittamaton.

Pietrangelo on monipuolinen puolustaja, joka johtaa joukkuettaan molemmissa päissä kenttää.

Pietrangelo on kaukana esimerkiksi viime kauden Norris-voittajan Brent Burnsin tai kahdesti palkinnon voittaneen Erik Karlssonin tehoista, mutta kanadalaispuolustaja on kuitenkin urallaan pelannut viisi yli 40 pisteen kautta ja kahdesti ylittänyt myös 50 tehopisteen rajapyykin.

Menossa on toinen kausi Blues-kapteenina ja alla yhden kauden maaliennätys. Pietrangelo on myös Bluesin ylivoimainen ykköspuolustaja. Joukkueen peliaikakuningas on myös ahkera laukausten peittäjä ja erinomainen kiekonriistäjä. Edistyneissä tilastoissakin Pietrangelo on Bluesin parhaimmistoa.

Norris Trophyn voitto on jossain määrin riippuvainen myös joukkueen menestyksestä, mutta esimerkiksi Burns voitti palkinnon viime kaudella, vaikka San Jose Sharks eteni toissakaudella Stanley Cupin finaaleihin ja viime kaudella kausi päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Burnsin tehot ovat kahdella edellisellä kaudella olleet lähes identtiset.

Pietrangelo on myös aiemmilla kausillaan ehkä jäänyt vähän Kevin Shattenkirkin varjoon. Amerikkalaisen siirryttyä New York Rangersiin on Pietrangelolle langennut aiempaa isompi vastuu myös hyökkäyspelaamisessa.

Tämä tuntuu isokokoiselle puolustajalle sopivan.

Pietrangelo ei ole Burnsin, Karlssonin tai P.K. Subbanin kaltainen kiekollinen virtuoosi, vaan monipuolinen puolustaja, joka johtaa joukkuettaan molemmissa päissä kenttää, kuten Drew Doughty tai Duncan Keith.

Siinä tulikin lueteltua kaikki 2010-luvulla Norris Trophyn voittaneet aktiivipelaajat. Pietrangelo liittyy vielä samaan joukkoon. Kenties jo tämän kauden päätteeksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle