Mielipide

Ahtola palasi viltistä maalintekijäksi

LIIGA / Kolumni
HIFK:n Jerry Ahtola sai vilttikomennuksen neljännessä ottelussa Jokereita vastaan. Kolmosketjun työteliäs laituri taisteli tiensä takaisin pelaavaan kokoonpanoon, kiitti luottamuksesta, ja iski lopullisen niitin maanantain kuolemanottelussa.

Helsingin IFK:n nimekkäimmät pelaajat nostivat tasoaan huimasti pitkän sarjan edetessä kohti loppuaan. Sarjan lopussa ykkösketjulle ei enää löytynyt pysäyttäjää, ja onnistujia löytyi myös laajemmalta rintamalta. Neljännen ottelun vilttiketjussa ollut Jerry Ahtola sivuutti kokoonpanosta Max Wärnin ja osoitti olleensa luottamuksen arvoinen.

– Alkupeleissä en päässyt oikein siihen liikkeeseen, mitä vaaditaan. Tänään kyllä lähti, ei tarvinnut paljon psyykata itseään. Koko päivän oli hyvä ja jännittynyt olo. ”Nyt vain pitää nauttia ja pelata rohkeasti”. Sitä meiltä pyydettiin ja sitä tänään annettiinkin, kertaa Ahtola.

Ahtola pääsi toisessa erässä tuuraamaan Lennart Petrelliä HIFK:n ylivoimassa. Turusta maailmalle lähtenyt työmyyrä survoi kiekon maalinedustilanteesta sisään. Siinä vaiheessa rantapallot alkoivat täyttyä.

– Hemmetin hieno peli, ja kiva oli onnistua. ”Lennulla” oli niin pitkä alivoimatappo siinä, niin pääsi maskihommiin. Sieltä jostain kasan alta se meni. Oli se kyllä uran makein maali.

Jokerit on aiemmin sarjan aikana kyennyt sumputtamaan maalin edustan ja saanut sen muistuttamaan lähinnä demilitarisoitua aluetta. Loppua kohden tiukka viisikkopuolustus herpaantui, ja HIFK pääsi lopulta murtautumaan jokerivahti Jan Lasakin maalille.

– Ensimmäisen pelin jälkeen sen näki, että sota-alueelle on vaikea päästä. Siihen panostettiin, että sinne on vain mentävä. Kiekottomat sinne pääsee kyllä – silloin on vain kiekollisen vastuulla toimittaa kiekko maalille. Tänään se tuotti tulostakin. Sinne [maalille] mentiin tänään ja sen asian pitää olla tästä eteenpäinkin kunnossa.

Urakka ei ainakaan helpotu jatkossa. HIFK on pelannut seitsemän henkisesti ja fyysisesti raastavaa ottelua 11 päivän sisään, ja tulossa on mahdollisesti viisi ottelua seitsemän päivän sisään. Tilanne on tosin sama tulevalla välierävastustajalla. Lukko ja HIFK kohtaavat toisensa omien täyspitkien sarjojensa jälkeen. Joko alkaa miehiä hajoilemaan?

– Kyllä paikat kestää, ei siinä mitään. Tämä on hienoa aikaa kun pelataan tällaisia pelejä. Vaikka joku paikka kolottaakin, kyllä se unohtuu aika nopeasti kun on tuollainen fiilis ottelussa. Nautitaan hetki tästä, huomenna on taas normaali harjoituspäivä. Sitten alkaa keskittyminen jo seuraavaan vastustajaan.

– Eipä tässä hirveän kauan saa fiilistellä, mutta hetki nyt tietenkin nautitaan. Hieno sarja takana.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös