Mielipide

Ville Lajunen on elintärkeä esimerkki TPS:n vetovoimasta pelaajamarkkinoilla

LIIGA / Kolumni
Pelillisen piristysruiskeen lisäksi Ville Lajunen on äärimmäisen tärkeä saavutus TPS:n imagon ja tulevaisuuden tavoitteiden kannalta.

”Nopeasti kun katson, niin meiltä taisi kuusitoista pelaajaa lähteä pois. Me olimme valmiita näiden asioiden kanssa ehkä vuodenvaihteessa tai hieman sen jälkeen. Me olimme jo myöhässä eikä meillä ollut mahdollisuuksia lähteä kilpailemaan kotimaisista pelaajsta. Meidän taloudellinen tilanteemme on sellainen, että pelaajabudjettia on pudotettu sellaiset reilut 600 000 euroa. Sen myötä oli periaatteessa pakko lähteä täyttämään joukkuetta ulkomailta, koska ulkomainen pelaaja on tällä hetkellä vain niin paljon halvempi.” 

Näin kommentoi TPS:n pelaajapolitiikkaa heinäkuussa urheilujohtaja Rauli Urama. En tiedä, mikä on parissa kuukaudessa muuttunut TPS:n toimistolla – tai pelaajamarkkinoilla –, mutta se on joka tapauksessa turkulaisten etu, sillä joukkue nappasi yhden koko Liigan kovimmista hankinnoista itselleen.

Ville Lajunen on paitsi oikealta laukovana tehokkaana puolustajana merkittävä pelillinen parannus ja 32-vuotiaana konkarina luontainen johtohahmo Liiga-tasolla kokemattomassa puolustuksessa, on hänen hankintansa myös valtava harppaus TPS-organisaation uskottavuutta ajatellen.

Tällaisia isoja kaloja TPS:n kokoisen organisaation pitääkin naarata. 

Jokaisessa seurassa tavoitellaan Lajusen kaltaista pelaajaa, SHL- sekä KHL-kokemuksen myötä hyökkäävältä puolustajalta voikin odottaa kärkitason tehoja. Tällaisia isoja kaloja TPS:n kokoisen organisaation pitääkin naarata. 

Tämän kauden ulkomaalaisissa on toki paljon potentiaalia, mutta lippu- ja fanituotemyynnille kokenut huippuvahvistus on iso piristysruiske. Kärkijoukkueista Kärpät haali Liigan sisältä erinomaisia ulkomaalaisia ja Tappara kotiutti paluumuuttajia. Pienemmistä seuroistakin SaiPa hankki Jarno Koskirannan ja Ässät Mika Niemen.

Lajusella ei ole vastaavaa sidettä Turkuun, mutta hän on jokerikausiltaan tuttu sekä urheilutoiminnan suunnittelemisesta ja kehittämisestä vastaavan johtoryhmän puheenjohtaja Erkka Westerlundille että päävalmentaja Raimo Helmiselle – TPS-kannattajille hän on tuttu Liigan ja KHL:n lisäksi Leijonista. Viihdyttävästä ja todennäköisesti tehokkaasta puolustajasta on helppo ennustaa uutta fanien suosikkia.

Yksi pääsky ei tee kesää eikä yksi Lajunen TPS:stä mestarisuosikkia, mutta TPS:llä on nyt yksi Liigan parhaista puolustajista ja vahva todiste myös kotimaisten pelaajien vetovoimasta.

Sitä imagoa TPS kipeästi kaipaa urheilullisen tuloksensa korjaamiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös