Mielipide

Ville Heinola ansaitsee kaiken vastuunsa

MAAJOUKKUE / Kolumni
Suomen joukkueen ehdoton ykköspuolustaja on Ville Heinola. Puolitoista vuotta sitten Winnipeg Jetsiin ensimmäisellä kierroksella varattu pelaaja huhki puolivälierässä 28 minuutin edestä, eikä syyttä.

Moni valmentaja varmasti pyrkii mahdollisimman tasaiseen peluutukseen, ja pitemmissä rupeamissa siitä saa etua. Kun pelataan isoista asioista, pelaajistossa ei ole varaa epätasaisuuteen, ja siten parhaiden on syytä pelata sen verran, mihin he kykenevät.

Ville Heinolan otteissa ei ollut epävarmuutta Ruotsia vastaan suuresta urakoinnista huolimatta. On huomattava, että kansainvälisissä peleissä kovaan peliaikaan on jonkun verran parempia mahdollisuuksia kuin kotoisessa Liigassa, onhan peleissä kolme mainoskatkoa erässä kahden sijaan.

Yhden mainoskatkon kesto on lähelle samaa aikaa, joka kuluu täyteen vaihtokierrokseen pelin ollessa käynnissä. Näin ei ole iso ongelma laittaa samoja pelaajia kentälle pelin jatkuessa kuin niitä, jotka olivat jäällä pelikatkon alkaessa.

Puolustajat keräävät monessa sarjassa suurimman jääajan, onhan pakkipareja yleisimmin kolme siinä missä hyökkäysketjuja on neljä. Heinola osaa kuitenkin pelata erittäin taloudellisesti, ja osaa sijoittua oikein, mikä vähentää entisestään tarpeetonta rasitusta. Winnipeg Jetsiä tiiviisti seuraava toimittaja Ken Wiebe poimi myös tärkeän huomion Heinolan urakoinnin keskeltä.

Päävalmentaja Antti Pennanen antoi paljon kiitosta myös Heinolaa seuratasolla valmentavalle Pekka Virralle. Aika Virran valmennuksessa on tuonut Pennasen mukaan Heinolalle lisää vastuullisuutta, ja Virran alaisuudesta on noussut muitakin hyviä puolustajia.

Heinolan ja muun Suomen kisaurakkaa on jäljellä kaksi ottelua, jotka pelataan peräkkäisinä päivinä. Kovia peliminuutteja on syytä odottaa myös välierässä Yhdysvaltoja vastaan sekä mitaliottelussa, mutta jaksamiseen on pakko uskoa. Tämän jälkeen edessä on kuitenkin tauko peleistä ennen kuin kausi jatkuu seuratasolla, missä Heinola sitten pelaakaan.

Yhdysvaltoja vastaan voitosta tullaan todennäköisesti taistelemaan aloituskiekosta loppusummeriin asti, joten parhaat pelaavat eniten, niiden joukossa myös Heinola. Hänen on pystyttävä jatkamaan otteitaan samalla tasolla kuin Ruotsiakin vastaan, vaikka vastustajan hyökkäys,  ja ennen kaikkea heidän antamansa paine on vielä astetta kovempaa luokkaa kuin edellisessä ottelussa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle