Mielipide

Valtteri Kemiläisen jatkosopimus pelasti Tapparan kauden, mutta kärkipuolustaja kaipaa parempaa taustatukea

LIIGA / Kolumni
Ensi kauden kattava sopimus sekä mahdollistaa että edellyttää pitkäjänteistä työtä.

Valtteri Kemiläinen on Tapparan ylivoimainen peliaikakuningas, puolustuksen johtohahmo ja ylivoiman ratkaisupelaaja. Jos kauden alla tehty pätkäsopimus olisi päättynyt, Tappara olisi ollut suurissa vaikeuksissa.

Kemiläisen jatkosopimuksen voi yhtään liioittelematta sanoa pelastaneen Tappara-kauden.

Vaikka Santtu Kinnunen on tekemässä läpimurtoa ja Jere Rouhiainen on pelannut pirteästi, on puolustus kärjen takana Liiga-tasolle ohutta – Kemiläinen pelaakin lähes joka ottelussa yli 20 minuuttia. Blake Parlettin liittyminen kokoonpanoon lähiaikoina helpottaa tilannetta, mutta Kemiläisen ylipeluuttaminen on jo ajoittain näkynyt virheinä ja ailahtelevina otteina: lokakuun lopulla tehopuolustaja iski maalin kolmessa peräkkäisessä pelissä, minkä jälkeen seuraava osuma syntyi vasta kuukautta myöhemmin.

Kemiläisen sopimus kestää kauden 2021–22 loppuun asti, mitä voi pitää mainiona neuvottelutuloksena

Aiemmilla Tappara-kausillaan JYP-kasvatti ei ole joutunut urakoimaan yhtä isoja minuutteja, mikä olisi jatkossakin optimaalista sekä yksilön että joukkueen kannalta.

Kemiläisen sopimus kuitenkin kestää kauden 2021–22 loppuun asti – mitä voi pitää mainiona neuvottelutuloksena urheilutoimenjohtaja Jukka Rautakorvelta, sillä Euroopan rahakkaammat sarjat ovat perinteisesti imeneet Liigasta huippupelaajia. Rautakorvella tosin riittää vielä neuvoteltavaa, koska tällä hetkellä sopimuksenalaisia puolustajia ensi kaudella ovat Kemiläinen, Kinnunen ja Ben Blood.

Kinnusella on potentiaalia nousta kärkinelikkoon, mitä puoltaa myös päävalmentaja Jussi Tapolan lisääntynyt peluutus. Kahta kärkipakkia kokoonpano kuitenkin huutaa – ja tavoiteltavaa olisi saada Kemiläisen kuormaa kevennettyä.

Tapparalla on kuitenkin etulyöntiasema: Liigan kärkipuolustajista Kemiläisen lisäksi vain Lukon Vili Saarijärven sopimus kattaa ensi kauden. Yksi iso kysymysmerkki Tapparan kokoonpanossa onkin muuttunut erittäin mieluisaksi vastaukseksi, kun Liigan kenties paras puolustaja teki monivuotisen sopimuksen.

Yhtä onnistuneita siirtoja tarvitaan enemmänkin, mutta näin vakuuttavan ensiaskeleen jälkeen on rauhoittavampaa jatkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös