Mielipide

Värityskirja: "Sä et muuten valmenna illalla!"

LIIGA / Kolumni
Hyvää joulukuun ensimmäistä päivää. Tontut, postimiehet tai molemmat alkavat pian kurkistella ikkunoista ja Whamin Last Christmas soi luuppina päässä. Joululahjoja odotellessa osa Liigajoukkueista voi lohduttautua sillä, että moka on lahjoista on suurin.

No mitä sitä värittäisi värityskirjaan?

Paha paikka. Viime aikoina ei olla juuri mokailtu. Paitsi, että...

TPS on laittanut alkukauden sekoilujen jälkeen tuotteen kaukalossa kuntoon. Virtanen on taikonut turkulaisista hyvin puolustavan ryhmittymän. Jos kaukalon puolelta ei veisteltävää löydy niin sen sijaan kabineteissa touhutaan, minkä ehditään. Menestynyttä ja kokenutta urheilutoimenjohtajaa metsästänyt rekrytointikööri löysi tehtävään Rauli Uraman, joka ei ole päivääkään tehnyt seuratasolla urheilutoimenjohtajan töitä eikä näin ollen liene tarpeellista mainita, ettei ole liioin menestynyt. Mainitsin kuitenkin.

"Jonkinlainen kuningasajatus on tämän TPS:n taustalla kuitenkin oltava. Onhan organisaatiossa kuitenkin Erkka W"

Urama ei ole lainkaan perinteinen urheilutoimenjohtaja. Päinvastoin. Hän johtaa urheilua ja tekee suuret linjat. Kallio ja kumppanit hankkivat pelaajat. Toimiiko vai ei, sen näyttää vain aika, mutta aavistuksen monta kokkia on saman sopan äärellä. Miten se vanha sanonta siitä menikään?

Jonkinlainen kuningasajatus on tämän TPS:n taustalla kuitenkin oltava. Onhan organisaatiossa kuitenkin Erkka W.

Härmässä ollaan oltu tämän ruskan aikana aivan poikkeuksellisen edistyksellisiä. Pelaajien järjen määrä ei ole kasvanut, mutta älyä on jäällä nähty mustan muodossa. Vaan mihin menee data tästä kaikesta. Liigan sivuilla ei ole tavalliselle tyhjäntoimittajalle, kuten allekirjoittanut mitään poikkeuksellisen uutta tilastodataa. Tietääkseni seuratkaan eivät tätä pääse sen paremmin hyödyntämään. Ihmettelenpä vain, että onko älykiekon ainoa anti härmäläiselle kendolle se, että Telian lähetykset saavat lisäsisältöä?

Postilakko on mennyttä elämää, mutta seuratessani keskustelua varsinkin Lirkuttimessa ei voinut olla nousematta mieleen legendaarinen lappeenrantalaisselostaja Eero Tauru. Iltsarin oma Taurun Eero, Timo Haapala laukoi ilmoille niin ruiskukan sinisiä lausuntoja, että emeritusselostaja Tauru oli suorastaan objektiivinen eläytyessään SaiPan otteluihin. Vaan lakot on lusittu ja laskut kilahtelevat innokkaasti niitä odottavan kansalaisen laatikkoon joka arkipäivä paitsi tiistaina, jolloin postilaiset leikkaavat nurmikoita tai toimivat tulevaisuudessa ehkä Joulupukin apulaisina ikkunoista sisään kurkistellen.

Valmentajien postilaatikoihin on kolahdellut viime aikoina enenevässä määrin Jobin postia. Ensin kavion kuvan listoonsa sai Espanja-Kaskinen ja sen jälkeen Sportin Ari-Pekka Pajuluoma. Vaasalaisten penkin taakse laskeutui Risto Dufva - merkkinen kotka vai onkohan kuitenkin pyryharakka. Taitaa olla parasta laatua kellastuneilla markkinoilla, vaikka lajitunnistus ei olekaan vielä täydellinen.

Ville Niäminen liittyi tähän joukkoon viimeisimpänä eilen iltapäivällä. Aika hyytävät ovat tuulet valmentajamarkkinoilla, kun pelipäivän aamuna tulee fudut ja TPS:n esimerkin innoittamana tähän mukaan lähdettiin Österbottenissa ja Lahessakin. Vaan kovin tuloksekasta tämä ei ole ollut. Jokaisen koutsin eka matsi on tällä tragedialla otettu tukkaan.

Salpausselän juurella laitettiin myös veskari vaihtoon. Tomi Karhunen lähti vähän isompien vuorien juurelle käkikellomaahan ja Riku Helenius tuli tilalle. Onkohan tämä sitten down- vai upgreidaus. Lahdessa eletään mielenkiintoisia aikoja, mutta tämä ei liene ullatus, vaikuttaahan siellä koko Euraasian kovin mulletti, Matikaisen Pena. Aina sattuu ja tapahtuu!

Olisikohan vielä mahdollista nähdä vielä mies ja sekuntikello aitiossa? Mene ja tiedä. 

Värityskirja on toimittaja Petri Lajusen ajankohtaisiin aiheisiin tarttuva pakina, joka julkaistaan joka toinen sunnuntai.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös