Mielipide

Värityskirja: Erkka W julisti valmennusrauhan

LIIGA / Kolumni
Hyvää pyhäpäivää! Tänään on ympäri Suomenniemen suut mutrussa veivattu viisareita kohti juhannusta. Tällä viikolla härmäläisessä kiekkoilussa on sattunut ja tapahtunut enemmän kuin saippuasarjassa vuodessa. Edessämme on näytelmä, jonka juonen käänteistä itse William Shakespearekin olisi kateellinen.

Männä viikolla Lappeenrannassa pelattiin jääkiekko-ottelu Saimaan Pallon ja Helsingin IFK:n välillä. Ottelu oli kuin olisi kaukalopalloa seurannut. Maaleja tuli päähän, jos toiseenkin, vaikka paitsiosääntökin oli todistettavasti käytössä. Kummassakaan päädyssä maalivahdilla ei ollut paras päivänsä tai sitten molempien joukkueiden pelaajien ruuti oli harvinaisen kuivaa. Maaleja ottelussa lauottiin peräti kymmenen.

Maalimäärän ohella ottelussa huomattavaa oli se, että eteläkarjalaiset olivat rynnänneet takaisin Kisapuistoon, jonka muovikuppituolit olivat loistaneet keltaista tyhjyyttään pitkin alkukautta. Etelä-Saimaa ei ollut tainnut muistaa kirjoittaa, että Lalli Partinen ei enää pelaa tähtipaidoissa ja niin olivat iloiset karjalaiset rynnänneet sankoin joukoin katsomoihin. Toivottavasti trendi on pysyvä eikä vain suonenveto. 

Sapattivuodelta palannut Teemu Ramstedt syötteli kasvattajaseuransa nurin. Valtakunnan positiivisimmat, siis HIFK:n kannattajat, ovat pitkään huudelleet vielä yhden pätevän sentterin perään. Neljäkutosen esitykset olivatkin omiaan lisäämään kaipuuta pätevän keskikaistan pelaajan perään. 

HIFK:n urheilutoimenjohtaja on kuitenkin ollut terävänä siirtomarkkinoilla. Salmelainen on ottanut tavakseen lällätellä edellä käyneille kollegoilleen pelimiehillä, joita he eivät saaneet HIFK:ssa edes kaukaloon asti saateltua. Ensin tuli Tommi Santala ja nyt Michael Keränen, joka on kiinnitetty kilpipaitaan Jokereiden emeritus-urheilutoimenjohtaja Matti Virmasen keksimällä koeajalla.

Jos Lappeenrannan illassa uuninvartijat eivät olleet parhaimmillaan niin Kärppien rysänvartija Justus Annusella homma on kulkenut vähän eri malliin. Annunen on pitänyt oman pään puhtaana ennätyksellisen pitkään. Aina puolueeton Kiekko-Kaleva ehti Annuselle jo sovitella ennätysmiehen viittaa. Ennätys ei kuitenkaan ollut kelvollinen, koska otteluita ei ollut pelattu peräkkäin. Suorituksen arvoa tämä ei toki himmennä lainkaan.

"Kortistossa ei tällä hetkellä taida olla jonoksi asti päteviä urheilutoimenjohtajia, jotka sormet syyhyten odottavat mahdollisuutta hypätä turkulaiseen Titaniciin"

Syyskauden yllättäjä on Tappara. Yllätys ei ole se, että Tappara on Liigan piikissä vaan se, että Jukka Rautakorven joukkue pelaa aktiviisesti. Tällaista nähtiin viimeksi ei koskaan. Huhut Hakametsästä kertovatkin, että Rautakorpi on välillä joutunut turvautumaan nitroihin, kun on katsonut joukkueensa aktiivista hyökkäyspeliä.

Liigan omat Kauniit ja rohkeat on menossa Turussa. Joukon Stephanie Forresterina häärii Erkka Westerlund. Suomi-kiekon Mikael Agricola on ilmeisesti ottanut turkulaisseuran vahvaan otteeseen. Hänen suojattinsa Espanja-Kaskisen TPS on esittänyt kaukalossa sellaista ticitacaa, että yleisö ja pelaajatkin ovat olleet ihmeissään. Pelaajat ovat olleet kuvioista sen verran kuistilla, että sijoitus löytyy Liigan hänniltä.

Vaikka esitykset kaukalossa eivät ole mairitelleet niin Kaskisen Kallella on ollut työrauha. Tieltä sen sijaan saivat väistyä sekä urheilutoimenjohtaja ja kaksi kappaletta kokeneita pelimiehiä. Toinen poispotkituista pelaajista, Sanoman uusi tanskalainen maajussi, korjaan kirjeenvaihtaja, arvosteli viimeksi tällä viikolla joukkueen urheilullista tilaa. Mutta valmentajan työrauha onkin saanut TPS:ssä aivan uuden merkityksen. Uuden merkityksen TPS on antanut myös sille, mitä tarkoittaa mahdoton tehtävä.

Kuten Jatkoaikakin tällä viikolla uutisoi, Palloseura hakee uutta urheilutoimenjohtajaa. Hakuehtoja tarkastellessa huomaa, että tehtävä on kaikkien muiden paitsi ilmeisesti turkulaisseuran johdon mielestä vähintäänkin haastava. Hannu Jortikkaa lainaten seura hakee täydellistä jääkiekkoihmistä, jolla on näyttöä myös tuloksellisesta urheilujohtamisesta.

Kortistossa ei tällä hetkellä taida olla jonoksi asti päteviä urheilutoimenjohtajia, jotka sormet syyhyten odottavat mahdollisuutta hypätä turkulaiseen Titaniciin. Tämän takia ehdotankin TPS:n johdolle, että he pestaavat toimeen HIFK:n emeritus-urheilutoimenjohtaja Tom Nybondaksen. Hän on näyttänyt kykenevänsä luotsaamaan joukkueensa mestariksi, kunhan valmentajana vain on Kari Jalonen. Näin voidaan taata se, että karavaani kulkee ja koirat haukkuvat Turussa myös jatkossa.

Värityskirja on toimittaja Petri Lajusen ajankohtaisiin aiheisiin tarttuva pakina, joka julkaistaan joka toinen sunnuntai.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös