Mielipide

VÄRITYSKIRJA: Maailman paras kasvattajasarja vailla ongelmia ja katsojia

LIIGA / Kolumni
Värityskirjassa pohditaan tällä viikolla, miksi maailman paras kasvattajasarja ei kiinnosta yleisöä.

Kyllä minä vaan jaksan ihmetellä, miksei jengi enää käy katsomassa jääkiekkoa.

Meillä on maailman paras kasvattajasarja. Joka räntäsateinen tiistai voi nähdä kolmellakympillä maailman parhaiden kasvattien pelaamista. Maksamalla saman summan voi katsoa maailman parhaita pelaajia mielin määrin maksukanavilta. Nämä maailman parhaat kasvatit voivat olla viiden vuoden päästä oikeasti hyviä. Nyt on mahdollisuus päästä katsomaan halvalla yrittämistä ja pörräämistä.

Liiga on kasvattasarja. Sen takia Liigassa ei katsella sellaisia vanhoja pieruja kuten Lauri Korpikoski. Hänet onneksi saatiin heitettyä hiuksista käkikellomaahan. Tampereella yritettiin samaa, mutta Kuuselan Krisse ja Peltolan Jukka eivät ymmärtäneet lähteä. Nyt Tapparassa joudutaan katsomaan ikäloppuja, kun voisi samaan aikaan kasvattaa uutta sukupolvea.

Jääkiekko on koko perheen viihdettä. Ottelut alkavat kello 17 viikonloppuisin. Ihan perheen pienimmätkin saavat mukavan sadun, kun vierasjoukkue pelaa puuduttavaa trappia. Samalla vähän vanhemmat saavat varttuneemman väen puolelta alkoholikasvatusta, kun voivat nauttia sivistyneesti oheistuotemyynnin annista.

Pelissä on tunnetta. Tommi Tikkaakin saatiin miehissä rauhoitella, koska hän oli ärsyyntynyt tuomarien työskentelyyn niin, että oli törmännyt tuomariin. Yritti muka väistää. Pyh, sanoi Jyri Rönn

Maalien tekemistä tuetaan. Paitsi silloin, jos se häiritsee maalivahtia. Lokakuun alkupuolella Mikael Seppälä syyllistyi veskarin visuaaliseen häirintään. Hänellä oli kaksi luistinta maalivahdin alueella, ja oli vielä veskarin näkökentän edessä. 

Liigassa on just sopivasti joukkueita. Keväällä häntäpään porukat saavat jännittää, mihin uuteen seuraan kultakypärät lähtevät. Niiden vanhojen pierujen tilalle saadaan taas uusia kasvatteja riveihin. Samalla voi hypätä uuden jengin bandwagoniin. Ensi keväänä Ässät-fanit voivat vaikka tsempata raumalaisia, kun Sakari Salminen painaa laattaa pussiin sinikeltaisissa.

Ongelmille kannattaa tehdä niin kuin minä teen roskille siivouspäivänä. Ne kannattaa siivota maton alle. 

Värityskirja on toimittaja Petri Lajusen ajankohtaisiin aiheisiin tarttuva pakina, joka julkaistaan sunnuntaisin.

» Lähetä palautetta toimitukselle