Mielipide

VÄRITYSKIRJA: Löytääkö muutosjohtaja Kivi pillinsä?

LIIGA / Kolumni
Porin Ässät päätyi odotetusti vaihtamaan valmentajaa. Isomäen kiukaan lämmittäjäksi palkattiin Karri Kivi.

Isomäen jäähallissa on aiemmin totuttu siihen, että ensimmäisen kahdenkymmenen minuutin aikana vastustaja on saanut tuta, mitä porilainen hulluus on. Kiuas on ollut kuumana. Patasydäminen kotijoukkue on tarjonnut vastustajalle sellaiset löylyt, että kunnon hiki on ollut varma ensimmäisestä erästä alkaen.  

Porin Ässiltä on ollut tällä kaudella tunnelma hukassa. Kiuas ei ole kuumennut lainkaan joko puut ovat loppuneet kesken tai kiukaan sulake on palanut. Ässät yritti lämmittää tunnelmaa myymällä lippuja otteluun viiden euron hintaan. Tuotetta löysi seuraamaan 3500 patasydäntä.

Osaksi tämän johdosta Ari-Pekka Selinille kävi Aku Ankat. Tommi Kerttula kera muiden porilaispäättäjien päätyivät laittamaan Selinin kilometritehtaalle. Potkuissa oli syvempää symboliikkaa. Ässien tappio Jarno Pikkaraisen joukkuetta vastaan oli viimeinen pisara Porissa. Edellisen kerran Selin sai monoa Stadista juuri Pikkaraisen edestä.

Ässät oli pakkoraossa. Isomäkeä ei ole viime aikoina tunnettu sellaisena kuin se oli takavuosina. Ennen vanhaan vastustajat joutuivat ensimmäisessä erässä kuumaan saunaan Isometsässä. Varsinkin tänä syksynä vastustajat ovat varanneet joukkueen saunaillan Isometsä Areenalta leppoisan höntsäilyn jälkeen.

Vuonna 2017 Porissa aloittanut kehitysjohtaja Kerttula on koonnut kasaan kärjeltään ihan päteviä nippujia. Ongelma on ollut kärjen takana. Tälläkään kaudella Jarno Kärjen ja Sakari Salmisen takana ei ole ollut ketään. 

Porilainen hulluus, joka olisi siirrtänyt löylyt takaisin kaukalon puolelle, on loistanut poissaolollaan. Karri Kivi oli riittävästi hulluna Ässiin siirtyäkseen Cmoren studiosta takaisin Isometsään muutosjohtamaan Ässien tulevan kevään yt-neuvotteluja.

Kerttula oli juuri se, joka puhui Kiven palkkaamisen kohdalla muutosjohtamisesta. Luonnollinen valinta muutosjohtamaan olisi ollut Juhani Tamminen. Tammisen kalenteriin ei vain näytä mahtuvan enää liigajoukkueen päivittäinen koutsaaminen. Yritysluennot vievät liikaa maestron aikaa, eikä ole enää varmaa kestääkö hänen verenpaineensa 60 minuutin paineen valmentamista.

Aikuisten oikeasti voi olla, että Kivi on juuri sitä lääkettä, mitä Ässät tähän yskään tarvitsee. Paluu Poriin oli ainakin lämmin. Harvoin koutsi tulee vetämään ensimmäiset harjoitukset aplodien saattelemana. Karri Kivi on tehnyt niin.

Onnistuakseen Karri Kivi tarvitsee kuitenkin kivimäiset työkalut. Nämä työkalut hänelle tarjoaa Kerttula. Kerttulan kannattaa varmuudeksi kysyä Kiveltä, millaisia työkaluja hän tarvitsee. Seliniltä ei välttämättä kysytty.

Onnistuessaan Kivi tuo hurmoksen takaisin Isomäelle. Se olisi Liigan kannalta ihan kiva juttu. 

Pienen kysymysmerkin kokoisen varjon Kiven paluun ylle heittää se, ettei lempeästi myhäilevä porilainen ole pariin vuoteen juuri valmentanut. Kivi lupasi Ässien palaavan perusasiohin. Alku ei ollut kovin lupaava.

Hidalgo unohti itse ottaa ekoihin treeneihin pillin ja Ässät hävisi perjantaina himassa vain 5−0. 

P.S

Snadi korjaus aiempaan tekstiin. Tekeleen ensimmäisessä versiossa Isometsästä puhuttiin Isomäkenä. Alexanderstubbmaiset sorit siitä.

Värityskirja on toimittaja Petri Lajusen ajankohtaisiin aiheisiin tarttuva pakina, joka julkaistaan sunnuntaisin.

» Lähetä palautetta toimitukselle