Mielipide

VÄRITYSKIRJA: Kun Teemu Selänne maaleja teksti-tv:ssä teki

NHL / Kolumni
Kun keltaiset lehdet leijailevat maahan kuin lumihiutaleet pakkasella, niin on aika avata teksti-tv:n sivu 235. NHL on täällä taas ja tämä saa Värityskirjan tekemään nostalgiatripin.

Se oli sitä surutonta nuoruusaikaa ja Niinistökin ministeri vain.

Vuonna 1993 sain ensimmäiset lätkäkortit. Se oli menoa. Olin kypsässä kahdeksan vuoden iässä. 

Himassa oli vanha puurunkoinen Salora. Siitä näkyi kerran viikossa NHL Powerweek -katsaus. Montreal Canadiens oli kova. John Leclair ja Patrick Roy skulasivat siellä.Elämä oli vain pieni juttu NHL Powerweekien, Hockey Nightien ja pihapelien välissä

Pihapeleissä olin joko Rob Blake, Patrick Roy tai Pavel Bure. Blake oli helppo olla. Ei tarvinnut kuin seistä paikallaan, antaa poikittaista ja lämätä. Sillä oli kuulemma kova laukaus.

Royssa oli jotain myyttistä. Pelikavereiden skodet oli niin kehnoja, että sitä oli myös helppo leikkiä. Burea oli vaikea esittää. Se oli nopea ja teki maaleja. Olin huono molemmissa.

Kautena 1993−1994 minulla oli melkein kaikki IFK:n pelaajat korteissani. Vain yksi puuttui. Minulla ei ollut Mikael Granlundia.

Tästä Granlundista ei ole tehty postimerkkiä, jossa hän tekee maalin ilmaveivillä. Vuosimallin 1993−1994 kortissa Mikael Granlundilla oli punainen pallokypärä ja kummallinen torjunta-asento. 

Kaverilla oli Granlund. Se kaveri oli koulun jälkeen iltapäiväkerhossa siinä puistossa, jossa mutsi oli duunissa. Lopulta teimme vaihtarit, Mario Lemieux Granlundiin. Seuraavana päivänä sain toisen kappaleen kummallisesti torjuvaa Mikael Granlundia Sisu-paketista. 

Ala-asteen lopulla faija osti uuden Saloran. Sen virtanappi meinasi kerran lennähtää otsaani, kun luin ProHockeytä olohuoneessa. Lentävän virtanapin lisäksi siinä oli teksti-tv. Yläasteella ennen kouluun lähtöä luin tulokset teksti-tv:n sivulta 235. Sieltä näki yön tulokset ja suomalaisten pojot. Sivulta 236 pystyi lukemaan raportteja yön peleistä.

Suomalaiset oli nimetty vaaleansinisellä. Teemu Selänne dominoi Paul Kariyan kanssa Anaheimissa. Lisäksi oli Kapanen, Koivut ja muut.

Matti Virmanenkin  käytti kuulemma teksti-tv:tä rekrytoidessaan pelaajia. Yves Racinea se ei ollut sieltä skoutannut. Vai oliko se Hjallis Harkimon hankinta. En muista, ihan sama.

Jokereita ei enää ole. Ne ovat vaihtaneet teksti-tv:n sivua. Onneksi on Niinistö ja teksti-tv:n sivu 235. 

Teksti-tv:ssä ei ole enää Selännettä eikä Koivuja. Kapanen siellä on. Tänäkin syksynä. Tervetuloa takaisin NHL ja teksti-tv:n sivu 235.

Värityskirja on toimittaja Petri Lajusen ajankohtaisiin aiheisiin tarttuva pakina, joka julkaistaan sunnuntaisin.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle