Mielipide

VÄRITYSKIRJA: Kuka heittää HIFK:ssa ensimmäisen kiven?

LIIGA / Kolumni
HIFK:ssa on käynnissä megasos. Kyseessä ei ole kreikkalainen taruolento vaan jotain aivan muuta.

Hyvää Allun päivää!

Aleksis Kivi on eittämättä suomalaisen kirjallisuuden legenda. Olen aina pohtinut, miltä tuntuu olla legenda. Pystyykö legenda ostamaan Alepasta olutta ja voiko hän kävellä viereiseen puistoon pussikaljalle ilman, että joku katsoo kieroon? Jope Ruonansuuta lainaten: "Aattelepa ite!"

Legendoilla tuskin on helppoa, mutta  helppoa ei ole niilläkään, jotka joutuvat käsittelemään legendoja. Aattelepa Ville Peltosta, jonka jengi on snadissa suossa. Ei ole helppoa miehellä, joka tarinoiden mukaan toi melkein yksin nakkikattilan Stadiin. Ei ole legendan poika Tobias Salmelaisellakaan helppoa. 

Peltosen luotsaaman IFK:n peli oli harjoituspeleissä välillä puhdasta seksiä. Runkosarjan tiistait kaiken kääntää voivat ja seksi on vaihtunut turvallisiin 80 denierin sukkahousuihin. 

HIFK:n pelistä kaiken kertoo se, että joukkueen ylivoimapeli on äärettömän vaarallista. Vastustaja teki kuluneella viikolla alivoimalla yhtä monta maalia joukkueen verkkoon kuin joukkue itsekin ylivoimalla. HIFK on tilanne on megasos! 

Megasos ei ole kreikkalainen taruolento, kuten äkkiväärä voisi luulla. Se on äärimmäinen hätätilanne, jossa huulipuna on jäänyt Michael Korsin laukkuun, kun sinulla on mukana Guccin laukku. Sanasto taitaa kuulua toistaiseksi enemmän hokivaimojen kuin hokiniilojen työkalupakkiin.

Nuorten naisten on sanottu olevan ykköskentässä muuttamassa kieltä, joten lienee syytä ottaa kyseinen sanahirviö osaksi omaakin työkalupakkia. 

Liigassa tapahtui oikeakin megasos tilanne tällä viikolla. Saku Vesterisen ranteeseen tuli paha vekki Elias Vilénin, se kirjoitetaan oikeasti heittomerkillä,  skrinnarista. Vesterinen elvytettiin ja toimitettiin lasarettiin.

Erä keskeytettiin, mutta ottelun keskeytymättömyydestä ei ole noussut höpinää eikä pöhinää tötteröihin. Kesäisissä jalkapallonpotkijaisissa puhuttiin pari viikkoa pelkästään siitä, miksi Suomen ja Tanskan matsia ei keskeytetty. 

Ylimääräisiä sydämentykytyksiä on nähty Mansesterissa. Joku aktiivinen sarjaliimailija liimasi nääs 80 Ipan logolla varustettu tarraa erilaisiin tolppiin ja muille alustoille ympäri Tammerjoen vartta. Risto Jalokin on huomauttanut, että vähempikin liimailu riittäisi.

Lieneekö syynä se, että liimailija saa näyttämään Ipan pr-osaston varsin laiskalta omalla aktiivisuudellaan?

Stadissa taas on päällä pelillinen megasos. Peltonen toi mukaan arvonsa, pelikirjasta taisi jäädä ainakin puolet Helsinki-Vantaan loungeen.  Stadissa ei ole kuitenkaan päällänsä giganttinen megasos. HIFK:n kausikorttilaisten mielestä, jotka kutsuvat itseään elinkautisiksi, ei ole koskaan tyhmää maksaa liikaa. 

Legendalla on aikaa, sillä loppujen lopuksi, kuka kivittäisi sankarin?

Ei kukaan! 

Värityskirja on toimittaja Petri Lajusen ajankohtaisiin aiheisiin tarttuva pakina, joka julkaistaan sunnuntaisin.

» Lähetä palautetta toimitukselle