Mielipide

VÄRITYSKIRJA: Ikoninen hybripitkä

LIIGA / Kolumni
Värityskirja värittelee värityskirjamaiseen tapaan analyysia joukkueiden esityksistä ja perkaa alkukauden puheen ja puhumattomuuden aiheita. Lue ja pety!

Armaat lukijat, tiedättekö mikä on ikoni? Suomen Turussa ei tiedetä, mutta kenties muilla toreilla tiedetään. 

Kielitoimiston sanakirja antaa sanalle viisi erilaista merkitystä. Yksi niistä liittyy ATK:hon. Vedän heti sanojani takaisin. Ehkä tämä on TPS-omistajille tuttu ainakin. Sen sijaan viides kohta, jossa ikonilla viitataan idoliin tai kultinomaiseen ihailun kohteeseen, ei taida olla Supercellin miljonääreille tuttu.

Viittaan tietenkin Lauri Korpikoskeen. On asia niin tai näin, on se jollain lailla väärinpäin. Eniten käy sääliksi turkulaisseuran kannattajia. Eikö siinä ole jo tarpeeksi, että joutuvat asumaan suurimman osan vuodesta Turussa?

Suomen Turussa  on perinteitä perinteiden tuhoamisessa. Heikäläiset polttivat suuren osan perinteisen rakennustaidon taidonnäytteestään jo vuonna 1827. Siinä samassa tupruteltiin ilmaan iso osa siihen astista akateemista tutkimusta.

Perinteiden tuhoamisen perinteitä turkulainen rakennuspolitiikka kunnioittaa vielä tänäkin päivänä. Turun torilla on muuten koko Liigan kalleimmat pukukopit.

Jään tasalla TPS:llä kulkee lujaa.  Jussi Ahokkaan joukkue on laittanut Gary Linekerin ilmoille letkauttaman urheilusanonnan ihan uuteen uskoon. Nykyään  sanonta kuuluu näin: "Jääkiekko on laji, jossa toinen joukkue painostaa 60 minuuttia ja lopussa TPS voittaa."

Jos TPS viime kaudella säväytti yksilötaidollaan, tällä kaudella yleisö haukkoo henkeään kollektiivin edessä.

Kollektiivista voidaankin sujuvasti siirtyä yksilöihin. Syksyn pirtein yllättäjä on Joakim Kemell. Nuorella miehellä on ilmeisesti kova kiire pois Jyväskylästä, sen verran kovat tehot nuori mies on paukutellut varsinkin kärkiseuroja vastaan. 

Jukka Ahvenjärven JYP on aloittanut kautensa uskottavasti. Kilpailu pelipaikoista on kovaa ja rehtori onkin heiluttanut henkistä karttakeppiä toiselle nuorelle kisällille. Patrik Puistola ei ole mahtunut edes penkille jyrsimään kölin päätä, vaan on joutunut kaivelemaan maissin jämiä hampaistaan. 

Kärpät aloitti kautensa maalijuhlilla, jossa ketsuppipulloja sekä vuorigorilloja karisteltiin hartioilta ihan urakalla. Hyvä alku joukkueelta, jonka harjoitusotteluissa kolmen metrin syötöt menivät viisi metriä lavan ohi.

Uskottavaa analyysiahan ei voi nykyään kirjoittaa, jos ei mainitse viivelähtöjä tai hyökkäyksiinlähtöjä. Hyökkäyksiinlähdöissä Lukko on osoittanut vahvaa rakennetta ja toistuvuutta. Jos viime kaudella Pekka Virran peli oli parhaimmillaan ihan seksiä, niin Marko Virtasen pelikirjassa suuressa roolissa ovat mielikuvituksekkaat hybridipitkät. 

Kauden alun parhaista viivelähdöistä vastaa sen sijaan sosiaali- ja terveysministeriö. Se ei ole herännyt kiekkokauteen ja Suomen hyvään koronatilanteeseen ollenkaan. Jos jäähallin ovet saisi auki, niin Kiurun poppoo peruuttelisi ulos koko jäähallista. 

» Lähetä palautetta toimitukselle