Mielipide

Uudistunut Ilves on tämän kauden muukalaislegioona – voivatko tupsukorvat uusia TPS:n tuhkimotarinan?

LIIGA / Kolumni

Ilves on hankkinut enemmän ulkomaalaispelaajia tulevalle sesongille kuin Hakametsän toinen joukkue Tappara (5). Tupsukorvien kahdeksan ulkomaalaispelaajan ryhmää täydentävät kolme tamperelaispelaajaa ja pelaajistoon loput jäsenet tulevat Suomen eri kolkista. 

Ellei Ilveksen kokoonpanossa olisi viime kaudella käynyt NHL-lainoja, joukkueen ulkomaalaispelaajina olisi nähty ainoastaan hyökkääjät Ondřej Roman ja Adam Rockwood. Kaksikko luisteli Tampereella vajaat 15 ottelua näkymättömin ottein. 

Viime kesänä puheenaiheeksi nousi TPS:n tukevasti ulkomaalaisväritteinen muukalaislegioona. Ilves on nyt ottanut turkulaisilta viittaa tällä saralla, mutta kuten TPS osoitti epäilijöille viime kaudella, arvoituksellisetkin ulkomaalaishankinnat voivat hyvänä päivänä onnistua.

Ilveksellä on vain tapana epäonnistua ulkomaalaispelaajien hankinnoissa muutamia tähtihankintoja lukuunottamatta. Onko Timo Koskela kumppaneineen tällä kertaa onnistunut narraamaan ulkomaan markkinoilta sopivat palat kokoonpanoon? Kuka muistaa legendaarisen heikon Daniel Corson hankinnan?

Niinpä, tuollaisia huteja on tullut vuosien varrella. Mutta joukkoon on toki mahtunut myös timantteja. 

Syksyn ensimmäisten harjoituspelien perusteella ECHL:n vuoden puolustajana palkittu Les Lancaster ei vakuuttanut nuorehkon kokoonpanon joukossa, mutta hän on parantanut otteitaan. Nick Baptiste on pelannut aaltoilevasti harjoituskaudella, joten hänellä on varaa parantaa isoihin odotuksiin nähden. Baptiste on pelannut hyvin ottein NHL- sekä AHL-kaukaloissa. Sillä tasolla hän olisi Liigan tähtihyökkääjiä, mutta siihen on vielä pitkä matka. 

Toisaalta Leo Lööf, Simon Johansson, Albin GreweBalázs Sebők, Marek Langhamer sekä Vadim Žerenko taas vakuuttivat allekirjoittaneen ensimmäisistä luistimenpiirroistaan lähtien.

Tärkeimmässä roolissa on Langhamer, joka astui aikanaan kannattajien sydämet sulattaneen Lukáš Dostálin saappaisiin. Ilves-leirissä toivotaan varmasti, että maalinsuulle on jälleen löytynyt uusi tšekkitähti. Langhamerilla on hyvät näytöt muun muassa KHL:stä.

TPS taisteli keväällä urhoollisesti loppuotteluihin asti, mutta Lukko murskasi lopulta tuhkimotarinan lumouksen. Tupsukorvat haluavat varmasti tulevana keväänä olla turkulaisia askeleen etevämpiä ja tavoitteena on juhlia pitkän tauon jälkeen mestaruutta.

Siksi Ilveksen kokoonpanon on hitsauduttava yhteen kauden ensimmäisistä otteluista lähtien. Toimivat ulkomaalaishankinnat ovat isossa osassa mestaruuden tavoittelussa. Kaiken on osuttava kohdalleen, mutta mikäli niin käy, Ilveksellä on hyvät mahdollisuudet olla kauden yllätysjoukkue. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös