Mielipide

Useamman liigaseuran yhteistyökumppani järkytti omistajansa kehotettua työntekijöitään kieltäytymään koronarokotteesta – hyvin epäeettisen yhteistyön olisi syytä päättyä pikimmiten

LIIGA / Kolumni
Kärkkäisen kanssa yhteistyötä tekevät liigaseurat eivät voi hyväksyä vaarallista koronarokotevastaisuutta ja disinformaatiota levittävää toimintaa.

Tavarataloketju Kärkkäinen nousi keskiviikkona erittäin negatiiviseen valoon, kun yrityksen toimitusjohtaja ja omistaja Juha Kärkkäinen oli kehottanut työntekijöitään olla ottamatta koronarokotusta, minkä lisäksi hän oli jakanut alaisilleen vaarallista disinformaatiota MV-lehdestä.

– Veritulppia, aivoverenvuotoja ja ihan puhtaita kuolemia. Niitä ei selitä mikään muu kuin tämä rokote. Nuorten rokottaminen on mielisairasta. Yhtään alle 30-vuotiasta ei ole kuollut koronaan, mutta aletaan rokottaa nuoria ja lapsia. Sehän on sairasta. Vaikutukset ovat tuhat kertaa isommat kuin koronan haittavaikutukset, Kärkkäinen kertoi Iltalehden haastattelussa.

On painava syy huomioida, että Kärkkäinen on ja on ollut useamman liigaseuran yhteistyökumppani. Kärkkäinen tekee yhteistyötä Kärppien ja JYPin kanssa, minkä lisäksi se oli vielä keskiviikkoon asti Pelicansin kumppani – torstaina Kärkkäinen oli poistettu lahtelaisten kumppanuuslistalta. Edellä mainittuja seuroja yhdistää se, että niiden kotikaupungeissa on Kärkkäisen tavaratalo.

Seurojen yhteistyö jo ennestään hyvin kyseenalaista mainetta nostattaneen kauppaketjun kanssa on nyt viimeistään erittäin tuomittavaa. On tietenkin ymmärrettävää, että edelleen hankalana korona-aikana kaikki sponsorirahat ovat seuroille arvokkaita, mutta rajansa kaikella. Pelicans näytti jo erinomaista esimerkkiä.

Kärkkäisen toiminta on kaikessa vastuuttomuudessaan ennennäkemättömän häikäilemätöntä. Rokotevastaisuuden ja pandemiaan liittyvien salaliittoteorioiden levittäminen on yksi isoimpia esteitä koronakriisistä pois pääsemiseen, ja siksi tämänkaltaiseen toimintaan on suhdauduttava hyvin vakavasti – varsinkin kun kyseessä on merkittävä yritys ja työllistäjä.

Kärkkäisen kanssa yhteistyötä tekevien kahden liigaseuran soisi lopettavan kumppanuuden hyvin nopealla aikataululla. Korona kurittaa yhä Liigaa rankasti, ja liigayhteisön tulisi olla ehdottoman kielteinen kulkutautimyönteisyyttä kohtaan, jonka yleistyminen uhkaa estää liigaseuroja järjestämästä tuhansien ihmisten yleisötapahtumia.

Rokotevastaisuuden ja pandemiaan liittyvien salaliittoteorioiden levittäminen on yksi isoimpia esteitä koronakriisistä pois pääsemiseen.

Tietenkään Kärkkäinen ei ole ainoa eettisesti kyseenalaistettava yhteistyökumppani liigaseurojen kanssa – onhan esimerkiksi alkoholimainonnalla edelleen erittäin näkyvä rooli Liigassa.

Kärkkäisen tapauksessa vastuuttomuudessa mentiin kuitenkin niin pitkälle, ettei sitä korjata aivan kevyin myönnytyksin. Kuluttajilla on tapana ryhtyä ostoboikottiin, mikäli yrityksen toiminta ei kestä eettisesti päivänvaloa.

Tässä tapauksessa yhteistyötä tekevät seurat voisivat näkyvästi tuomita Kärkkäisen toiminnan ja lopettaa kumppanuussuhteen. Ehkäpä törttöilyn vakavuus valkenisi entistä paremmin kuluttajillekin.

Kärkkäisen kaltainen vastuuton toimija ei ansaitse yhtään näkyvyyttä Suomen suurimman urheilusarjan mainospaikoilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös