Mielipide

Ukko-Pekka Luukkosen farmikomennus oli vain tyypillistä NHL-byrokratiaa − Suomalainen pääsee taas torjuntavuoroon Sabresissa

NHL / Kolumni
Buffalo Sabres tarvitsi kokoonpanoonsa tilaa, ja Ukko-Pekka Luukkonen oli maalivahdeista ainoa, joka liikahti AHL:ään ilman siirtolistalle laittoa. Kutsu takaisin ylös tuli kuitenkin nopeasti.

Buffalo Sabres siirsi mainiosti alkukaudella torjuneen Ukko-Pekka Luukkosen takaisin AHL:ään, kun Eric Comrie toipui takaisin pelikuntoon. Ratkaisu voi äkkiseltään näyttää käsittämättömältä, mutta todellisuudessa kyse on perustellusta ja harkitusta teosta.

Luukkonen on Sabresin maalivahdeista ainoa, jonka voi lähettää farmiin ilman siirtolistalle laittoa. Ei toki ole varmuutta, haluaisivatko muut NHL-seurat poimia haparoineen Comrien tai 41-vuotiaan Craig Andersonin, mutta Sabres-GM Kevyn Adams haluaa pitää koko torjujakolmikon valmennuksen käytössä. 

Farmikomennuksesta ei ole syytä hätääntyä eikä epäillä Sabres-johdon arviointikykyä.

Luukkonen on joukkueen maalivahdeista se, joka on useimmin tarjonnut mahdollisuuden taistella voitosta.

Jokainen seura hyödyntää mahdollisuuden käyttää pelaajia AHL:ssä ilman siirtolistaa, ja 23-vuotias Luukkonen on joka tapauksessa Sabresin maalivahtipelin tulevaisuus. Tällä kaudella suomalaistorjuja on jo todistanut kuuluvansa NHL:ään, eikä ensimmäinen siirto takaisin AHL:ään kestänyt kuin yhden NHL-ottelun verran.

Comrie ei varsinaisesti vakuuttanut Seattle Krakenia vastaan ensimmäisessä ottelussaan loukkaantumisesta toivuttuaan, ja Luukkonen nostettiin jo takaisin Sabresin pelaavaan kokoonpanoon.

Samalla hyökkääjä Jack Quinn siirtyi Rochester Americansiin, ja Luukkosen ennakoidaan olevan torjuntavuorossa yön ottelussa Winnipeg Jetsiä vastaan.

Vuoden 2020 ykköskierroksen varauksen lisäksi Sabres pystyy lähettämään farmiin ilman siirtolistalle laittoa nuoret hyökkääjät Peyton Krebsin tai John-Jason Peterkan.

Hyökkäyssuuntaan Sabres on ollut NHL:n tehokkain joukkue, joten kokonaisuus kyllä kestää yhden alempien ketjujen hyökkääjän passittamisen farmiin. Luukkonen on puolestaan joukkueen maalivahdeista se, joka on useimmin tarjonnut mahdollisuuden taistella voitosta.

Siirto farmiin oli ennen kaikkea NHL-byrokratiaa, ja Luukkosella on edelleen iso rooli Sabresin organisaatiossa. Nosto takaisin NHL-kokoonpanoon ja torjuntavuoro tarjoavat taas mahdollisuuden tukevoittaa asemaa entisestään.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös